Top tien fitnessoefeningen voor thuis (2024)

1. Squats

Van squats krijg je gespierde benen en billen. Zet je voeten op schouderbreedte en strek je armen voor je uit op schouderhoogte. Buig je benen negentig graden alsof je gaat zitten. Duw je billen naar achteren, je borst naar voren, houd je schouders laag, druk je hakken stevig in de grond en kom na een paar seconden weer omhoog.

2. Push-ups

Ga op je knieën op een matje zitten en zet je handen voor je, zodat ze direct onder je schouders zijn. Zorg dat je lichaam vanaf je kruin tot aan je knieën één rechte lijn vormt. Je ellebogen wijzen iets naar achteren. Span je buikspieren strak aan. Laat je lichaam zakken richting de grond en duw jezelf daarna weer omhoog. Makkie? Probeer deze push-ups dan eens op handen en voeten.

3. Dips

Pak een stoel en ga op het puntje zitten. Zet je handen naast je billen op de rand van het zitvlak. Je vingers wijzen naar voren. Strek je armen uit en laat je billen loskomen van de stoel. Verplaats je billen iets naar voren, zodat ze net voor het zitvlak uitkomen. Buig je armen zodat je lichaam richting de grond zakt. Duw jezelf daarna weer omhoog door je armen te strekken.

4. Plank

Houd je lichaam vijftig seconden gestrekt op ellebogen en voeten. De naam van deze oefening zegt het al: je vormt zo van top tot teen een rechte plank. Kom uit positie door je knieën op de grond te laten zakken. Houd je vijftig seconden (nog) niet vol? Houd de oefening dan iets korter. De beloning voor het doen van deze oefening is een mooie, rechte houding en een slanke, zelfverzekerde uitstraling.

5. Leg curl

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je armen langs je lichaam. Lift je heupen, op zo’n manier dat je lichaam van je knieën tot je schouders een rechte lijn vormt. Laat je hielen zo ver mogelijk van je weg glijden zonder je heupen omlaag te brengen. Houd deze houding een paar tellen vast en ga dan weer terug naar de beginhouding.

6. Biceps curl

Voor deze oefening heb je twee gewichtjes nodig, maar twee met water gevulde flesjes zijn een goed alternatief. Neem de twee gewichtjes in je handen. Buig je rechterarm richting je schouder en laat hem in hetzelfde tempo weer naar beneden komen. Buig daarna je linkerarm naar je schouder en weer terug.

7. Sterke schouders

Houd voor deze oefening je gewichtjes bij de hand. Ga goed rechtop staan en buig je knieën licht. Houd de gewichtjes in je hand en til je rechterarm gestrekt de lucht in. Let erop dat je hand niet hoger komt dan je schouder. Houd een paar tellen vast en beweeg je arm dan weer naar beneden. Herhaal dezelfde beweging daarna met je linkerarm. Je kunt deze oefening moeilijker maken door de snelheid te verhogen.

8. Twist

De zittende twist zet je schuine buikspieren stevig aan het werk. Voor deze oefening heb je een opgerolde handdoek nodig. Ga op de vloer zitten met licht gebogen benen en je voeten plat op de grond. Houd de handdoek tussen je handen. Strek je armen op schouderhoogte, leun achterover en til je voeten iets van de vloer. Houd hierbij je buikspieren aangespannen en je knieën gebogen. Breng vervolgens het rechter uiteinde van de handdoek naar de vloer. Daarbij draaien je schouders en borst in. Houd een paar tellen vast, draai terug naar het midden en doe daarna hetzelfde naar de linkerkant.

9. Super(wo)man press

Houd voor deze oefening je handdoek bij de hand. Ga op je buik op de grond liggen, strek je armen voor je uit en breng dan je bovenlichaam van de grond. Houd je ellebogen licht gebogen en houd de opgerolde handdoek in je handen. Duw de handdoek zo ver van je af dat je armen gestrekt zijn. Ga daarna terug naar de beginpositie.

10. Paardentrap

Ga op ellebogen en knieën op de grond liggen, met je gezicht naar de grond. Strek dan je rechterbeen naar achteren. Pas op dat je de beweging niet overdrijft, want dan ga je te veel vanuit je onderrug bewegen. Deze oefening moet je voelen in je billen. Houd je been een paar tellen gestrekt en kom dan weer terug in de oorspronkelijke positie. Herhaal de beweging vervolgens met links.

Ezelsbruggetje

Probeer per oefening zelf in te schatten hoeveel herhalingen voor jou optimaal zijn, zodat de oefening niet te licht of te zwaar is. Ezelsbruggetje: als je de laatste twee herhalingen op wilskracht moet doen, zit je meestal goed.

Bronnen: www.gezondheidsnet.nl, www.womenshealth.nl en www.optimaalsporten.nl
Foto: Shutterstock.com

Top tien fitnessoefeningen voor thuis (2024)

FAQs

Top tien fitnessoefeningen voor thuis? ›

Bewegingen zoals pushups, lunges, squats en planken vereisen geen apparatuur en kunnen overal worden gedaan. U kunt de bewegingen verbeteren door een weerstandsband toe te voegen. Zodra u een regelmatige trainingsroutine hebt vastgesteld, kunt u overwegen om te investeren in: Een oefenbal.

Wat zijn goede oefeningen voor thuis? ›

7 oefeningen om thuis te sporten
  1. De plank. Effect: versterken van je romp. ...
  2. De schuine crunch. Effect: versterken van je buikspieren en romp. ...
  3. De teentik. Effect: strakkere buik, rug én billen. ...
  4. De beenlift. Voor sterke been- en bilspieren. ...
  5. De billenbrug. Effect: strakkere billen. ...
  6. De knie push-up. ...
  7. De rebelse roeier.

Wat zijn goede fitness oefeningen? ›

SNEL FIT MET COMPOUND OEFENINGEN
  1. Squat. De squat (kniebuigen) wordt ook wel 'de koning van alle fitness oefeningen' genoemd. ...
  2. Deadlift. Ook de deadlift mag niet ontbreken in dit lijstje van belangrijke fitness oefeningen. ...
  3. Bench press. ...
  4. Military press. ...
  5. Pull up.

Welke oefeningen moet je elke dag doen? ›

Oefeningen
  • Squats / kniebuigen.
  • Lunges.
  • Muurzitten: ga met je rug tegen een muur staan en zak door je knieën alsof je gaat zitten (30 tot 60 seconden per keer)
  • Leg swings / beenzwaai.
  • Touwtje springen (alleen als je al opgewarmd bent)
  • Planken.
  • Push ups / opdrukken.
  • Romp: vooroverbuigen, zijwaarts buigen, strekken rug.

Wat zijn de beste spieroefeningen? ›

De 5 beste krachttrainingsoefeningen per spiergroep
  • Borst: bankdrukken. Bankdrukken is zonder twijfel de populairste fitnessoefening. ...
  • Benen: squat. ...
  • Billen: hip thrust. ...
  • Schouders: overhead press. ...
  • Rug: pull-up (optrekken)

Welke oefeningen thuis om af te vallen? ›

Wij delen 5 oefeningen voor een efficiënte workout die je helpt met afvallen.
  • Squats. Squats zijn de ideale oefening om snel veel vet te verbranden. ...
  • Push-ups. De push-up is misschien wel de bekendste oefening die er is. ...
  • Lunges. Wil je strakke billen en goed gevormde benen? ...
  • Jumping Jacks. ...
  • Touwtjespringen.
Jun 20, 2024

Hoe train je je lichaam thuis? ›

Bewegingen zoals pushups, lunges, squats en planken vereisen geen apparatuur en kunnen overal worden gedaan. U kunt de bewegingen verbeteren door een weerstandsband toe te voegen. Zodra u een regelmatige trainingsroutine hebt vastgesteld, kunt u overwegen om te investeren in: Een oefenbal.

Wat is de meest effectieve oefening? ›

Wandelen . Wandelen is eenvoudig, maar krachtig. Het kan u helpen om slank te blijven, uw cholesterolgehalte te verbeteren, uw botten te versterken, uw bloeddruk onder controle te houden, uw humeur te verbeteren en uw risico op een aantal ziekten te verlagen (bijvoorbeeld diabetes en hartziekten).

Hoe begin je met thuis sporten? ›

Thuis sporten: 7 tips voor een effectieve workout
  • Maak gebruik van meerdere trainingsschema's. ...
  • Kies voor sportoefeningen die je goed thuis kunt doen. ...
  • Stel een realistisch doel. ...
  • Maak gebruik van een fijne sportapp. ...
  • Zoek een sportmaatje. ...
  • Plan een vast tijdstip in. ...
  • Beloon jezelf!

Is elke dag squatten goed? ›

De ouderwetse kniebuiging is niet alleen goed voor je billen, eigenlijk wordt je hele lijf blij van deze beweging. De kniebuiging, ook wel een squat genoemd, is een fijne en effectieve oefening om aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Is 5x per week sporten te veel? ›

Spiergroepen hebben ongeveer twee dagen rust nodig om te kunnen herstellen. Om optimaal te kunnen groeien en blessures te voorkomen is het verstandig om niet vaker dan drie keer per week (3x fitness) te trainen.

Wat is het meest effectieve trainingsprogramma? ›

Als je vijf dagen per week wilt trainen en aan zowel kracht als cardiovasculaire conditie werkt, probeer dan drie dagen krachttraining, twee dagen cardio en twee dagen rust . Als je vier dagen per week wilt trainen, denk dan na over je doelen: als je spieren wilt opbouwen, schrap dan een cardiodag.

Welke fitness oefeningen kun je thuis doen? ›

10 work-out oefeningen om thuis fit te worden
  • Jumping jacks. De jumping jack is een klassieke cardio-oefening waarmee je je hartslag flink omhoog krijgt. ...
  • Push up. De push up is een oefening voor de echte krachtpatser. ...
  • Burpees. ...
  • Squats. ...
  • Planken. ...
  • Knieheffen. ...
  • Sit-ups. ...
  • Dips.
Mar 13, 2020

Wat is de meest effectieve workout? ›

Om (sneller) af te vallen, kun je je het beste focussen op cardio. Zwemmen, aerobics, hardlopen en fietsen zijn goede voorbeelden. Je verbrandt hiermee al snel tussen de 300 en 800 kilocalorieën per uur.

Welke oefeningen voor meer spiermassa? ›

Om meer spiermassa op te bouwen kies je natuurlijk voor krachttraining. De meest effectieve oefeningen zijn die waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Compound of samengestelde oefeningen worden deze oefeningen genoemd. Dit zijn bijvoorbeeld squats, lunges, deadlifts en bankdrukken.

Is thuis trainen effectief? ›

Sporten geeft je een energiek gevoel, maar je hoeft niet naar een sportschool te gaan om een ​​geweldige workout te krijgen. Thuis trainen kan net zo effectief zijn . Terwijl sportscholen speciale ruimte bieden, bieden thuisworkouts meer flexibiliteit. Het gebruiken van je tijd en apparatuur om de efficiëntie te maximaliseren is de sleutel tot een geweldige workout.

Wat zijn goede oefeningen voor ouderen? ›

Naast iedere dag minimaal 30 minuten bewegen, is het belangrijk om iedere week een uur aan bewegingsoefeningen te doen. Denk hierbij aan buikspieroefeningen, balansoefeningen en arm- of beenspieroefeningen. Door je spieren sterk en lenig te houden, voorkom je stijve gewrichten als gevolg van ouderdom.

Hoe kun je als beginner thuis fit worden? ›

Doe planks, sit-ups en andere lichaamsgewichtoefeningen . Wil je spiermassa opbouwen zonder apparatuur te kopen? Terwijl planks en sit-ups je core en buikspieren trainen, kunnen oefeningen zoals squats je onderlichaamskracht verbeteren. Als je je bovenlichaamspieren wilt versterken, probeer dan push-ups, crunches of curls.

Top Articles
How to Make Your Kid a Money Saver
How to Make Money by Creating Passive Income
Hometown Pizza Sheridan Menu
Stretchmark Camouflage Highland Park
Part time Jobs in El Paso; Texas that pay $15, $25, $30, $40, $50, $60 an hour online
Workday Latech Edu
Google Jobs Denver
7.2: Introduction to the Endocrine System
THE 10 BEST River Retreats for 2024/2025
Truist Drive Through Hours
Weather In Moon Township 10 Days
Spelunking The Den Wow
Www.paystubportal.com/7-11 Login
What Happened To Maxwell Laughlin
Bend Pets Craigslist
Dark Chocolate Cherry Vegan Cinnamon Rolls
Tygodnik Polityka - Polityka.pl
Costco Great Oaks Gas Price
Program Logistics and Property Manager - Baghdad, Iraq
Asteroid City Showtimes Near Violet Crown Charlottesville
Deshuesadero El Pulpo
Il Speedtest Rcn Net
Move Relearner Infinite Fusion
Pawn Shop Moline Il
Marokko houdt honderden mensen tegen die illegaal grens met Spaanse stad Ceuta wilden oversteken
Spectrum Outage in Queens, New York
Jurassic World Exhibition Discount Code
2004 Honda Odyssey Firing Order
Sam's Club Near Wisconsin Dells
Laveen Modern Dentistry And Orthodontics Laveen Village Az
Loopnet Properties For Sale
Eero Optimize For Conferencing And Gaming
The Wichita Beacon from Wichita, Kansas
Haley Gifts :: Stardew Valley
Goodwill Houston Select Stores Photos
Uhaul Park Merced
Metra Schedule Ravinia To Chicago
Umiami Sorority Rankings
Best Restaurants In Blacksburg
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
Acts 16 Nkjv
Actor and beloved baritone James Earl Jones dies at 93
Kutty Movie Net
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
Mychart Mercy Health Paducah
Arnesons Webcam
Citizens Bank Park - Clio
M&T Bank
Ty Glass Sentenced
Pulpo Yonke Houston Tx
How to Choose Where to Study Abroad
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5485

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.