Is Bitvavo Betrouwbaar? - Hardware Wallet Online.nl (2024)

Home » Cryptocurrencies » Is Bitvavo Betrouwbaar?

Voor het kopen en verkopen van Bitcoin en andere Cryptocurrencies kun je tegenwoordig terecht bij een heel scala van aanbieders. Wij publiceerden eerder al een artikel over onze Top 5 Crypto Exchanges in 2024, en in dit artikel gaan we dieper in op onze favoriet nummer 1: Bitvavo.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is gevestigd in Nederland, en is momenteel de grootste crypto exchange in Europa! Hiermee is een handelsvolume dus groter dan partijen als Kraken, Binance of Coinbase. Een prachtige prestatie van het team dat in Amsterdam gevestigd is. Bitvavo ondersteund meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, heeft diverse betaalmogelijkheden waaronder iDeal, een transactie fee van 0.25% en een goede Klantenservice die ook nog eens Nederlands spreekt. Wereldwijd hebben zij meer dan een miljoen actieve gebruikers die samen zorgen voor een volume van meer dan een 100 miljard in cryptocurrencies. Op hun reviews scores ze een 8,4/10 gebaseerd op ruim 15000 recensies.

Is Bitvavo Betrouwbaar? - Hardware Wallet Online.nl (1)
Is Bitvavo Betrouwbaar? - Hardware Wallet Online.nl (2)
Is Bitvavo Betrouwbaar? - Hardware Wallet Online.nl (3)

Is Bitvavo veilig?

Gevestigd in Nederland

Bitvavo is niet alleen onze favoriete beurs omdat deze zo prettig werkt, maar ook omdat deze zo veilig is! Allereerst is Bitvavo gevestigd in Amsterdam, waardoor het moet voldoen aan de (strengere) Europese en Nederlandse regelgeving. Hiermee moeten ze voldoen aan AMLD5 en GDPR wetgeving. Dit komt erop neer dat er strikter wordt toegezien dan in andere gebieden, en dat Bitvavo zijn zaakjes dus goed op orde moet hebben om uberhaupt hier te mogen opereren. Het feit dat het team ook daadwerkelijk in Amsterdam gevestigd is (je kunt ze gaan bezoeken!) draagt daar nog eens extra aan bij. De meeste crypto-exchanges zijn gevestigd in ‘dubieuze plekken’, maar bij Bitvavo hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.

Technische veiligheid

Wat betreft de veiligheid van de technologie zit het ook wel goed. Bitvavo screent al hun werknemers en zorgt ervoor dat alle financiele middelen zorgvuldig worden behandeld en bewaard. Sowieso vind je op je account ondersteuning voor 2-Factor-Authenticatie en vrij unieke anti-phishing die helpt om pishing-emails te voorkomen en herkennen. Je kunt jouw crypto-adressen whitelisten and ook kun je IP-controle aanzetten voor verhoogde veiligheid.

Assets worden veilig bewaard

Alle assets worden 1 op 1 bewaard, en het meeste daarvan zit veilig in cold storage volgens de strengste protocollen. Dit betekend dat de cryptocurrencies van de klanten ook daadwerkelijk aanwezig zijn, en worden opgeslagen via extreem veilige en betrouwbare methodes. Bitvavo heeft de cryptocurrencies van de gebruikers gescheiden van het operationele gedeelte door deze te bewaren in een externe BV. In het zeer onwaarschijnlijk geval dat Bitvavo zelf ooit failliet zou gaan, blijven de tegoeden van de gebruiker veilig in deze externe BV.

Bitvavo werkt bovendien met fysieke kluizen die voldoen aan de strengste eisen voor banken (zogenaamde categorie 4+) die 24 uur per dag worden bewaakt. Voor grotere transacties is altijd een multi-sig nodig, wat erop neerkomt dat niemand in zijn eentje een grote transactie kan uitvoeren. Er zijn altijd meerdere personen nodig, wat de veiligheid nog verder verbeterd. De code achter hun website en platform wordt gecontroleerd door IT-bedrijven die gespecialiseerd in veiligheid, waarbij er ook de nodige penetratie-testen worden uitgevoerd om de veiligheid te controleren.

Wist je dat Bitvavo onze nummer #1 Exchange is?

Bekijk het volledige overzicht in onze Crypto-Exchange Top 5

Reputatie Bitvavo

Bitvavo heeft door de jaren heen een flinke reputatie opgebouwd. Zo hebben zij meer dan 15.000 reviews met een gemiddeld cijfer van 8.7, maar worden ze ook door velen gezien als de leidinggevende partij in Nederland en Europa

Moeilijke fases goed doorstaan

In 2022 en 2023 werd de crypto-markt flink opgeschud door meerdere faillissem*nten. De enorme koersval in de waarde van Bitcoin en Altcoins zorgen ervoor dat velen bedrijven in de problemen kwamen. Zo werd ook Bitvavo flink aan de proef gesteld, omdat een van hun partners (DCG) bijna $300 miljoen aan assets voor hun beheerder. Echter, waar partijen als FTX en Celsius kopje onder gingen, had Bitvavo de zaakjes WEL netjes geregeld. Zo bleek dat hun eigen vermogen ruim voldoende was om eventuele verliezen te dekken, en het team van Bitvavo stelde zich al snel garant voor de funds van de gebruikers. Inmiddels is de zaak met DCG ver afgehandeld en lijkt erop dat Bitvavo de tegoeden alsnog volledig of grotendeels zal terug krijgen.

Het punt is dat Bitvavo flink op de proef werd gesteld, en dit was ons betreft met vlag en wimpel heeft doorstaan. Een beter bewijs van een betrouwbare exchange is er wat ons betreft niet. Sinds de de problemen met DCG heeft Bitvavo bovendien nog meer stappen genomen om de veiligheid en betrouwbaarheid van partners en tegoeden nog verder te verhogen. Zo heeft Bitvavo hun staking dienst flink aangepast, waardoor gebruikers nu per coin kunnen kiezen of ze wel of niet willen staken. Indien ze dit doen is het duidelijk wat het rendement is dat hierbij hoort, en ook wat het risico daarbij is.

Wat ons betreft is Bitvavo momenteel 1 van veiligste Crypto-Exchanges op de markt, en wij hebben deze niet voor niks gekozen tot onze Favoriete Exchange in 2024. Via onderstaande link ga je direct naar Bitvavo.

Is Bitvavo Betrouwbaar? - Hardware Wallet Online.nl (2024)
Top Articles
iPhone Security: How Safe Are iPhones?
Superman Biography and Superman Facts
English Bulldog Puppies For Sale Under 1000 In Florida
Katie Pavlich Bikini Photos
Gamevault Agent
Pieology Nutrition Calculator Mobile
Hocus Pocus Showtimes Near Harkins Theatres Yuma Palms 14
Hendersonville (Tennessee) – Travel guide at Wikivoyage
Compare the Samsung Galaxy S24 - 256GB - Cobalt Violet vs Apple iPhone 16 Pro - 128GB - Desert Titanium | AT&T
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
Craigslist Dog Kennels For Sale
Things To Do In Atlanta Tomorrow Night
Non Sequitur
Crossword Nexus Solver
How To Cut Eelgrass Grounded
Pac Man Deviantart
Alexander Funeral Home Gallatin Obituaries
Energy Healing Conference Utah
Geometry Review Quiz 5 Answer Key
Hobby Stores Near Me Now
Icivics The Electoral Process Answer Key
Allybearloves
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
Yisd Home Access Center
Home
Shadbase Get Out Of Jail
Gina Wilson Angle Addition Postulate
Celina Powell Lil Meech Video: A Controversial Encounter Shakes Social Media - Video Reddit Trend
Walmart Pharmacy Near Me Open
Marquette Gas Prices
A Christmas Horse - Alison Senxation
Ou Football Brainiacs
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Vera Bradley Factory Outlet Sunbury Products
Pixel Combat Unblocked
Movies - EPIC Theatres
Cvs Sport Physicals
Mercedes W204 Belt Diagram
Mia Malkova Bio, Net Worth, Age & More - Magzica
'Conan Exiles' 3.0 Guide: How To Unlock Spells And Sorcery
Teenbeautyfitness
Where Can I Cash A Huntington National Bank Check
Topos De Bolos Engraçados
Sand Castle Parents Guide
Gregory (Five Nights at Freddy's)
Grand Valley State University Library Hours
Holzer Athena Portal
Hello – Cornerstone Chapel
Stoughton Commuter Rail Schedule
Nfsd Web Portal
Selly Medaline
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6020

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.