Hoe werkt bitcoin en waarom heeft het waarde? – TeesT (2024)

Bitcoin cursus agenda

09

DEC

Cursus “Bitcoin Basics”
9 december 2024 in IJsselstein

BOEK NU!

07

JAN

Cursus “Bitcoin Basics”
7 januari 2024 in IJsselstein

BOEK NU!

Mail me de nieuwe Bitcoin data

BOEK NU!

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters

Bitcoin basics

Eerlijk & helder

Bitcoin is helemaal digitaal: het bestaat alleen in computers. Er zijn geen fysieke munten of briefjes. Net als de meeste euro’s en dollars overigens: geld bestaat vooral uit getalletjes in computers. Het argument dat het een verzonnen iets is zonder intrisieke waarde klopt dus. Maar wederom: net als voor euro’s en dollars… 😉

Inhoud

Wallet
Elke Bitcoin (of stukje Bitcoin ) wordt bewaard in een “digitale portemonnee”, een wallet. Deze portemonnee is als een speciale computermap waarin je je Bitcoins veilig kunt bewaren. De wallets staan op de Bitcoin Blockchain: tienduizenden computers die met elkaar in verbinding staan. Bijzonder: ze worden niet aangestuurd door een bank of regering. Bitcoin is decentraal geld!

Je kunt er ook mee betalen als je iets wilt kopen of een stichting wilt steunen. Elke Bitcoin bestaat uit 100.000.000 Satoshi’s of “Sats”. Je ziet het: vernoemd naar de uitvinder Satoshi Nakamoto.

5/5

DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVERBITCOIN

Wat Bitcoin zo bijzonder maakt, is dat het dus niet wordt gecontroleerd door een bank of een regering. In plaats daarvan wordt het beheerd door een groot netwerk van computers over de hele wereld. Deze computers werken samen om ervoor te zorgen dat alle transacties eerlijk en veilig worden geregistreerd. Je hebt van niemand toestemming nodig en niemand kan het blokkeren. Zo hoort geld te zijn!

Gratis Bitcoin Kennis Magazine!JA, GRAAG!

Voorbeeld

Stel je voor dat je tafelvoetbal speelt om met je vrienden om de barrekening. Als één iemand de score bijhoudt kan hij vals spelen. Maar hier heeft iedereen heeft een notitieboekje waarin staat hoeveel potjes ze gewonnen hebben. Elke keer dat iemand wint of verliest, schrijft iedereen dat op in z’n eigen notitieboekje. Niemand kan dus vals spelen want iedereen moet op dezelfde score uitkomen.

Op dezelfde manier houden de computers in het Bitcoin-netwerk bij wie hoeveel Bitcoins heeft en wanneer iemand ze aan iemand anders geeft. Maar in plaats van een notitieboekje gebruiken ze meer dan 100.000 computers wereldwijd met wiskundige codes om alles veilig te houden.

Deze codes zorgen ervoor dat niemand vals kan spelen en extra Bitcoins kan maken. Dit in tegenstelling tot banken, die dagelijks miljarden euro’s en dollars bij maken. Hierdoor verwaterd (inflateerd) de geldhoeveelheid waardoor ook jouw geld minder waard wordt: inflatie!

IK WIL MEEDOEN MET DE BITCOIN CURSUS

Bitcoin verzenden

Het mooie van Bitcoin is dat je het overal ter wereld kunt gebruiken om dingen te kopen, net als euro’s of dollars. Het maakt niet uit waar je woont. Je kunt Bitcoin verzenden naar je vrienden aan de andere kant van de wereld in slechts enkele seconden tegen zeer lage kosten.

Dit kan met je computer, laptop of telefoon. Dat werkt dus veel beter, goedkoper en sneller dan het huidige financiële systeem. Probeer maar eens 50 euro over te maken naar India en vertel me wat de kosten waren en hoe lang het duurde 😉 Dit zorgt ervoor dat Bitcoin een heel geschikt middel is voor juist de armeren in de wereld, denk aan gastarbeiders die maandelijks wat geld naar hun familie sturen. Voor hen is 15 euro kosten zeer veel geld!

Bitcoin heeft waarde om verschillende redenen


Schaarste

Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zijn. Dat staat in de computercode. 21 miljoen lijkt veel, maar het betekent dat het een zeer beperkte hoeveelheid digitale munten is. Net zoals een zeldzaam verzamelobject waar mensen veel geld voor willen betalen, is Bitcoin ook waardevol omdat het zo schaars is. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 60 miljoen dollar miljonairs: die kunnen dus nooit allemaal 1 Bitcoin bezitten!

Van die 21 miljoen zijn er circa 2 miljoen nog niet “gemined” en zijn er naar schatting 3 à 4 miljoen verloren gegaan door verschillende redenen. In de praktijk zijn er dus maar 15 à 16 miljoen Bitcoins beschikbaar voor de hele wereld. Dat klinkt nog steeds als veel, maar op het moment komen er zo’n 90.000 gebruikers per dag bij. Hieronder zijn ook bedrijven en personen met een groot budget, wat er voor zorgt dat de prijs voornamelijk omhoog gaat in de loop der jaren.

5/5

HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND METJARENLANGE ERVARING

Vertrouwen & acceptatie

Veel mensen vertrouwen Bitcoin als een vorm van geld en waardeopslag. Ze zien het als een waardevol en betrouwbaar systeem om transacties te doen. Het is waar dat je er nog geen boodschappen mee kunt doen. Maar een klompje goud accepteren ze ook niet bij de Albert Heijn, en toch heeft het waarde.

Hoe meer mensen Bitcoin vertrouwen en gebruiken, hoe waardevoller het wordt omdat het meer geaccepteerd wordt in de samenleving. En hoe meer het geaccepteerd wordt, hoe meer gebruikers erbij komen. Het is dus een zichzelf versterkend systeem. Helaas zijn er veel plekken in de wereld waar het “fiat-geld”, de lokale valuta, in rap tempo in waarde afneemt. Je ziet dus in die landen (Argentinië, Turkije, Venezuela) dat Bitcoin een goede waarde opslag is, veel beter dan de lokale valuta!

Meer informatie over Bitcoin

Hoe werkt bitcoin?
Cursus “Bitcoin Basics”
Hoe kun je veilig Bitcoin kopen?
Manieren om te investeren in Bitcoin
Hoe kun je je Bitcoin veilig bewaren?
Wat zijn de functies van geld?
Hoe creëren banken geld?
Hoe is Bitcoin ontstaan?
Hoe werkt inflatie?
Verschillen contant, bank, Bitcoin en CBDC
Waarom is Bitcoin niet handig voor criminelen?
Verschillen tussen Bitcoin en andere cryptocurrency
Hoe kan Bitcoin helpen tegen klimaatopwarming?
Hoe helpt Bitcoin de armste mensen ter wereld?
Waarom is de Bitcoin-koers zo volatiel?
Succesvol sparen met Bitcoin
Bitcoin: wat is de ideologie?
Het koersverloop van Bitcoin
Gevaren zijn voor Bitcoin

Nut & bruikbaarheid

Bitcoin kan worden gebruikt om dingen te kopen, net als normaal geld. Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoin als betaalmiddel. (En als ze slim zijn, bewaren ze het ook als Bitcoin 😉

Als meer mensen het nut ervan zien en het gebruiken voor dagelijkse transacties, stijgt de waarde ervan. Je kunt je Bitcoin rekening koppelen aan een creditcard. Zo kun je dus overal betalen met Bitcoin waar je kunt betalen met je creditcard.

Daarnaast zal het Lightning-systeem de komende jaren steeds meer integreren, waardoor betalen met Bitcoin voor iedereen makkelijker wordt. Denk eraan: verbinding maken met Internet was in 1991 ook nog een lastig verhaal!

Technologie & innovatie

Bitcoin is gebaseerd op een vrij nieuwe technologie genaamd blockchain. Deze technologie maakt het veilig, transparant en vrijwel onmogelijk te vervalsen. Omdat Bitcoin voortkomt uit deze innovatieve technologie, wordt het gezien als een waardevol en revolutionair concept. Daarnaast is er in de toekomst nog veel ruimte om nieuwe toepassingen te bouwen op het Bitcoin-netwerk, zoals betalingen door A.I.

Hoe werkt bitcoin en waarom heeft het waarde? – TeesT (1)

Heb je een vraag?

Speculatie & investering

Sommige mensen zien Bitcoin als een investeringskans. Ze kopen Bitcoin in de hoop dat de waarde in de toekomst zal stijgen, waardoor ze winst kunnen maken. Deze vraag naar Bitcoin als investering draagt ook bij aan de waarde ervan. De HODL’ers (lange termijnhouders) zorgen voor een hogere prijs omdat ze hun Bitcoin niet verkopen. Bitcoin-traders zorgen er juist voor dat de prijs niet omhoog gaat: zij verkopen hun Bitcoin juist als de prijs daalt, waardoor de prijs weer verder daalt, etc.

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Hoe werkt bitcoin en waarom heeft het waarde? – TeesT (2024)
Top Articles
20 Best ETFs 10 Years • ETFvest
Pioneering change in the world’s largest asset class: Interview with Square Sense CEO Emmanuel Vershoosel | EU-Startups
Nullreferenceexception 7 Days To Die
Truist Bank Near Here
Uihc Family Medicine
12 Rue Gotlib 21St Arrondissem*nt
Kraziithegreat
Craigslist Pet Phoenix
What's Wrong with the Chevrolet Tahoe?
Joe Gorga Zodiac Sign
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Sams Gas Price Fairview Heights Il
Caresha Please Discount Code
What to do if your rotary tiller won't start – Oleomac
Cooktopcove Com
Dumb Money
Kvta Ventura News
Nba Rotogrinders Starting Lineups
Michigan cannot fire coach Sherrone Moore for cause for known NCAA violations in sign-stealing case
Tnt Forum Activeboard
History of Osceola County
Q Management Inc
Craigslist Missoula Atv
Kayky Fifa 22 Potential
Ruse For Crashing Family Reunions Crossword
Ahn Waterworks Urgent Care
Gina Wilson All Things Algebra Unit 2 Homework 8
Masterkyngmash
Encore Atlanta Cheer Competition
Wemod Vampire Survivors
Craigslist Auburn Al
897 W Valley Blvd
Sinfuldeed Leaked
APUSH Unit 6 Practice DBQ Prompt Answers & Feedback | AP US History Class Notes | Fiveable
Red Sox Starting Pitcher Tonight
Cbs Trade Value Chart Week 10
Jay Gould co*ck
Aliciabibs
Mohave County Jobs Craigslist
Topos De Bolos Engraçados
Verizon Outage Cuyahoga Falls Ohio
Craigs List Hartford
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
Ihop Deliver
Barback Salary in 2024: Comprehensive Guide | OysterLink
Wrentham Outlets Hours Sunday
Craigslist Com Brooklyn
Powah: Automating the Energizing Orb - EnigmaticaModpacks/Enigmatica6 GitHub Wiki
How to Get a Check Stub From Money Network
Ret Paladin Phase 2 Bis Wotlk
Metra Union Pacific West Schedule
Southern Blotting: Principle, Steps, Applications | Microbe Online
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5669

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.