De 5 beste Twitter-apps voor Android (2024)

Iedereen kent de app van Twitter voor Android, maar volgens velen is de app lang niet zo goed of mooi als enkele concurrenten in Google Play. Maar welke Twitter Android apps zijn dan wel echt goed? Android Planet spit Google Play door en noemt zijn vijf favoriete Twitter Android apps om dagelijks het sociale netwerk van 140 tekens mee te checken.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

1. Fenix

De Fenix Android-app is de jongste en nu al de meest belovende Twitter-app in Google Play. De app maakt gebruik van het overzichtelijke Holo-design met aan de bovenkant een optiebalk, met snelkoppelingen naar de instellingen, zoekfunctie en het aanmaken van een nieuwe tweet. Een fijn detail van de optiebalk is dat het aantal ongelezen tweets wordt getoond. Dit aantal verdwijnt zodra je de bovenkant van de betreffende timeline hebt gehaald.

Ook is er een hamburgermenu aanwezig dat via de linkerkant van het scherm naar binnen vouwt. Het hamburgermenu biedt links naar onder andere je persoonlijke berichten, mentions en lijsten. Verder kun je allerlei features aanpassen, zoals het lettertype, de lettergrootte en hoe media in beeld wordt gebracht. En het beste? De app wordt veelvuldig geüpdatet met nieuwe features. Zie je de app hieronder niet? Word dan eerst lid van de Fenix-community of Google+.

Download: Fenix for Twitter (gratis)

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2. Falcon Pro

Het donkere uiterlijk van Falcon Pro is om van te smullen. Aan de bovenkant heb je de menu-iconen en door te swipen wissel je van scherm. Als je naar links veegt, kom je bij je eigen account en de instellingen. Veeg je naar rechts? Dan krijg je de Twitter-lijsten en meest populaire hashtags te zien. Het design van Falcon Pro is daarbij ook geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets. En dat is handig, want je kunt de app op beide apparaten gebruiken en Falcon Pro onthoudt waar je met lezen bent gebleven – ook als je verschillende apparaten gebruikt.

Falcon Pro is inmiddels verwijderd uit Google Play. De app kreeg te veel gebruikers, waarna Twitter actie ondernam en de toegang tot de app blokkeerde. De ontwikkelaar nam toen het hef in eigen handen, waarna de app als apk-bestand te installeren is. Hoe je dit doet lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren.

Download: Falcon Pro (gratis)

3. Talon

Talon for Twitter is een vrij nieuwe Twitter-app voor Android die hoge ogen probeert te gooien met veel functies, een interessant design en uitgebreide opties. De app is geoptimaliseerd voor Android 4.4 KitKat, waardoor Talon for Twitter een `echte` volledige schermmodus heeft, evenals transparante balken die de app een nog fijner uiterlijk geven. Deze features werken logischerwijs alleen met KitKat-apparaten.

De Twitter-app biedt enkele handige functies, waaronder livestreaming van tweets – net als Tweetdeck -, ondersteuning voor twee Twitter-profielen waar je tussen kunt wisselen en een handig menu met snelkoppelingen naar je timeline, mentions, privéberichten, retweets, favoriete tweets, favoriete gebruikers, lijsten, trending en zoeken. Daarbij biedt de app een licht en donker design, om respectievelijk overdag en in de avond en nacht te gebruiken. Verder beschikt Talon for Twitter over opties voor automatische verversing en bijbehorende notificaties, app pop-ups, emoji-ondersteuning, ingebouwde Youtube-speler en browser, ondersteuning voor Instagram-foto`s binnen je timeline, Google-achtige pull-to-refresh-feature en een handige do-not-disturb-modus. Oh ja: er zijn ook nog widgets toegevoegd. Een enorm uitgebreide Twitter-ap, dus.

Download: Talon for Twitter (1,46 euro)

4. Carbon

De populaire Twitter-app Carbon, die wordt gekenmerkt door zijn zwarte desgin, heeft recentelijk een grote update gehad waardoor de app van een heel nieuw design is voorzien. Carbon is zwart, grijs en soms wit. Dat kan even wennen zijn, maar het is wel één van de meest ingenieuze Twitter-apps van het moment. Ook het profiel-overzicht, dat opvallend rijk is met kleur, is ook een schot in de roos, samen met een reeks features die de app lekker uitgebreid en vooral erg visueel maken.

De sexy Twitter-app Carbon for Twitter was jaren in ontwikkeling en één van de meest langverwachte apps, maar het duurde zo lang voordat de app daadwerkelijk uit was dat velen Carbon alweer vergeten waren. Eén van de bekendste eigenschappen van Carbon is dat de navigatie vrijwel geheel met swipe-bewegingen gaat. Hierdoor voelt de app net iets intuïtiever aan dat zijn concurrenten.

Download: Carbon (gratis)

5. Tweet Lanes

Tweet Lanes draait om simpliciteit. Je hebt vrij weinig knoppen, bestuurt de app door de swipen en je tweet in de balk onderaan het scherm. De app laat een aantal aspecten van Twitter heel duidelijk zien, zoals gesprekken tussen personen die je kunt openvouwen en profielen met grote foto`s die lijken op je contactpersonen. In Tweet Lanes kun je met de volumeknoppen scrollen, wat vooral handig is op smartphones met een groter scherm. Daarnaast wordt content van bekende Twitter-vrienden direct in de tweet weergegeven, waaronder Instagram, YouTube en TwitPic.

Oh, en zijn we vergeten te vertellen dat Tweet Lanes van een fijn Holo-design gebruikmaakt? Daarnaast is Tweet Lanes geheel opensource en kan de app ook worden gebruikt om de Twitter-concurrent App.net te bezoeken. Altijd handig.

Download: Tweet Lanes (gratis)

Heb jij nog goede tips voor Twitter Android apps? Laat het ons vooral weten!

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De 5 beste Twitter-apps voor Android (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5402

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.