De 5 best presterende Nederlandse dividendaandelen (2024)

Aandelen die dividend uitkeren en een gezonde balans combineren met een hoog rendement, kunnen beleggers een vast inkomstenstroom bieden, een buffer tegen marktdalingen en een gezonde groei van hun beleggingen.

Om de 5 best presterende op inkomstengerichte aandelen over augustus te ontdekken, hebben we de Morningstar Netherlands GR Index - die de prestaties van de Nederlandse aandelenmarkt meet, gericht op de top 97% van de aandelen op basis van marktkapitalisatie - gescreend op bedrijven met een dividendrendement van ten minste 1,5%, met uitzondering van vastgoedbeleggingsfondsen.

De best presterende Nederlande dividendaandelen in augustus 2024

1.OCI Global OCI
2. SBM Offshore SBMO
3. IMCD IMCD
4. Corbion CRBN
5. Universal Music Group UMG

Hoe hebben dividendaandelen afgelopen jaar gepresteerd?

De Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus GR EUR Index, die de prestaties volgt van hoogwaardige, dividenduitkerende aandelen met een notering in Europa, steeg in de afgelopen maand augustus met 2,6%, en met 11,9% over de voorbije 12 maanden.

De Nederlandse aandelenmarkt, zoals gemeten door de Morningstar Netherlands GR EUR Index, was afgelopen maand nagenoeg vlak en voor de 12-maands periode was er sprake van 26,1% winst.


Rendementen van de best presterende dividendaandelen in augustus

OCI Global
Speciaalchemiebedrijf OCI Global steeg in augustus met 28,6% en steeg in de afgelopen 12 maanden met 26,1%. Het aandeel noteert op €29,04 en heeft een dividendrendement van 5,94%. OCI Global betaalt beleggers een dividend van €0,82 per aandeel over 12 maanden. Het aandeel heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

SBM Offshore
SBM Offshore, een bedrijf dat apparatuur en diensten levert aan de olie- en gasindustrie, steeg in augustus met 14,0% en steeg in de afgelopen 12 maanden met 33,4%. Het aandeel staat op €16,88, heeft een forward dividendrendement van 4,48% en een trailing 12-maands dividend van €0,74 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

IMCD
Speciaalchemiebedrijf IMCD steeg in augustus met 11,1% en in de afgelopen 12 maanden met 17,9%. De koers van het aandeel van €147,20 geeft het een forward dividendrendement van 1,52%. IMCD betaalt beleggers een dividend over 12 maanden van €2,24 per aandeel. Het aandeel heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Corbion
Speciaalchemiebedrijf Corbion steeg in augustus met 10,6% en steeg de afgelopen 12 maanden met 6,7%. Het aandeel Corbion, dat wordt verhandeld op €22,96, heeft een dividendrendement van 2,67% en een dividend over 12 maanden van €0,61 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Universal Music Group
Entertainmentbedrijf Universal Music Group won 7,5% in augustus en steeg 5,5% in de afgelopen 12 maanden. Het aandeel noteert op €23,65 en het verwachte dividendrendement is 2,16%. Universal Music Group betaalt beleggers een dividend van €0,51 per aandeel over 12 maanden. Het aandeel, dat een Wide Moat heeft, noteert tegen een korting van 24% ten opzichte van de geschatte reële waarde van €31 per aandeel, waardoor het gematigd ondergewaardeerd is. Het heeft een Morningstar Rating van 4 sterren.

Wat is de Morningstar Netherlands Index?

De Morningstar Netherlands Index meet de prestaties van de regionale aandelenmarkt in Nederland en richt zich op de top 97% van de aandelen op basis van marktkapitalisatie. De index bevat geen criteria op het gebied van milieu, sociaal beleid of goed ondernemingsbestuur (ESG).

Wat is de Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index?

De Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index vangt de prestaties van een portefeuille van hoogwaardige, dividend uitkerende effecten.

De Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index meet de prestaties van een portefeuille van hoogwaardige, dividend uitkerende effecten. Het is een subset van de Morningstar Eurozone Index (die 97% van de aandelenmarktkapitalisatie vertegenwoordigt) die alleen aandelen bevat die dividend uitkeren. De aandelen worden gescreend op Economic Moat en financiële kracht in vergelijking met andere aandelen in hun sector. Vastgoedfondsen zijn uitgesloten.

Vervolgens worden de 25 aandelen met het hoogste renderement opgenomen in de index, gewogen op basis van de dollarwaarde van de dividenden. Bekijk de volledige methodologie hier.

De beste dividendaandelen: Meer ideeën om te overwegen

Beleggers die meer goed presterende of goedkope dividendaandelen willen ontdekken om verder te onderzoeken, kunnen het volgende doen: 

  • Lees de analyses van Morningstar's associate director manager reserach EMEA, Jeffrey Schumacher, CFA, over dividenddiversificatie en over actief beheer van dividendfondsen.
  • Gebruik onze Morningstar Stock Screener om de beste dividendaandelen te vinden op basis van uw specifieke criteria. Je kunt aandelen zoeken op basis van hun dividendrendement, waarderingsmaatstaven zoals koers-winstverhoudingen en meer.
  • Bij het kopen van aandelen gaat het om meer dan alleen dividenden. Lees hier hoe waarderingen en concurrentievoordelen - bekend als economische moats - van belang zijn als het gaat om het potentieel van een aandeel om beter te presteren.
  • Bekijk deze video om te leren hoe Morningstar de sterrenrating, de Economic Moat Rating en andere statistieken gebruikt om aandelen te evalueren.

Bedrijven die niet door de analisten van Morningstar worden gevolgd, hebben kwantitatieve ratings. Deze bedrijven worden statistisch gematcht met bedrijven die wel door de analisten worden gevolgd, waardoor de modellen van Morningstar een kwantitatieve Economic Moat, Fair Value en Uncertainty Rating kunnen berekenen.

Dit artikel is samengesteld door Bella Albrecht, geredigeerd door Lauren Solberg en beoordeeld door Robert van den Oever.

Als onderdeel van onze missie om beleggers meer informatie te geven, is dit artikel samengesteld op basis van Morningstar data en onafhankelijk onderzoek met behulp van automatiseringstechnologie. Het oorspronkelijke artikel is geschreven door redacteuren van Morningstar. Deze bijgewerkte versie is beoordeeld door een redacteur.

De 5 best presterende Nederlandse dividendaandelen (2024)
Top Articles
Concrete Calculator - Schmitz Ready Mix
Highest Paying Companies for Software Engineers in 2024
What Is Single Sign-on (SSO)? Meaning and How It Works? | Fortinet
Barstool Sports Gif
Antisis City/Antisis City Gym
Joe Taylor, K1JT – “WSJT-X FT8 and Beyond”
Global Foods Trading GmbH, Biebesheim a. Rhein
Regal Amc Near Me
Top Scorers Transfermarkt
COLA Takes Effect With Sept. 30 Benefit Payment
Kraziithegreat
What to Serve with Lasagna (80+ side dishes and wine pairings)
Die Windows GDI+ (Teil 1)
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Overzicht reviews voor 2Cheap.nl
Gina's Pizza Port Charlotte Fl
Regular Clear vs Low Iron Glass for Shower Doors
Job Shop Hearthside Schedule
Dc Gas Login
Colts Snap Counts
Nutrislice Menus
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Happy Homebodies Breakup
Obituaries Milwaukee Journal Sentinel
Drying Cloths At A Hammam Crossword Clue
Webworx Call Management
Encore Atlanta Cheer Competition
Grave Digger Wynncraft
Downtown Dispensary Promo Code
lol Did he score on me ?
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Sawgrass & Imax
Palmadise Rv Lot
2008 Chevrolet Corvette for sale - Houston, TX - craigslist
The 50 Best Albums of 2023
The Blackening Showtimes Near Regal Edwards Santa Maria & Rpx
My.lifeway.come/Redeem
Wattengel Funeral Home Meadow Drive
Hindilinks4U Bollywood Action Movies
Danielle Ranslow Obituary
Ezpawn Online Payment
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
Gon Deer Forum
Gw2 Support Specter
Mail2World Sign Up
Msatlantathickdream
Hampton Inn Corbin Ky Bed Bugs
Grace Charis Shagmag
4015 Ballinger Rd Martinsville In 46151
Blippi Park Carlsbad
Bloons Tower Defense 1 Unblocked
Obituaries in Westchester, NY | The Journal News
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6043

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.