Bitcoin Kopen - Tips en advies bij kopen van Bitcoin en Cryptocurrencies (2024)

Bij de aankoop van Bitcoins zijn er een aantal dingen waar je op moeten letten om deze voordelig in te kopen. In dit gedeelte gaan we dieper erop in om op die manier zo goedkoop mogelijk Bitcoin te kopen, zonder risico om opgelicht te worden. Uiteraard is het afhankelijk van een aantal factoren, zoals gebruikersgemak, betaalmogelijkheden, snelheid en taal.

Inhoudsopgave

  1. Exchange versus Marketplace
  2. Timing
  3. Limit orders
  4. Vergelijk exchanges

Exchange versus Marketplace

Er zijn meerdere plekken om Bitcoins te kopen. Dit varieert van kopen bij een bedrijf, direct kopen bij een ander persoon of kopen via een Exchange (handelsplatform).

Kopen bij een bedrijf

Bij deze optie koop jij Bitcoins direct bij een bedrijf in. Je kunt vaak betalen met handige betaalmethoden zoals ideal, creditcard en bank overboeking. Vaak is het ook binnen enkele minuten voltooid, al kan het soms wel enkele uren duren. Dit bedrijf heeft meestal zelf helemaal geen bitcoins op voorraad, maar koopt deze pas in wanneer jij ze bij hun koopt. Dit kunnen ze doen door geautomatiseerd bij de goedkoopste exchange bitcoin in te kopen en deze dan met winst naar jou door te sturen. Omdat dit bedrijf ook winst moet maken zal de prijs die jij betaald altijd hoger zijn dan de daadwerkelijke koersprijs. Bij deze methode betaal je voor het gemak en betrouwbaarheid.

Direct kopen bij een persoon (over the counter)

Dit komt eigenlijk maar weinig voor en is met de opkomst van exchanges nog verder gekrompen. Op deze manier koop jij direct bij een persoon in, online of offline. Het is belangrijk dat je bij deze manier van kopen ervoor zorgt dat je met een betrouwbare website werkt, zodat je niet wordt opgelicht. De persoon naar persoon aankoop is ook populair voor witwas praktijken en dergelijke zaken. Wij adviseren om nooit in te gaan op een privé-berichtje van iemand die voor een goede prijs jouw bitcoins wilt kopen of verkopen. Vaak is het oplichting, en als je al iets krijgt zal het vaak een criminele achtergrond hebben.

Exchanges

De voordeligste manier om Bitcoin te kopen is via Exchanges. Deze online handelsplatformen automatiseren de koop en verkoop tussen personen waardoor het risico wordt weggenomen. Je hebt soms niet eens door dat je met andere aan het handelen bent, maar in principe wanneer jij een ‘buy order’ plaatst (bitcoin koopt) zal iemand anders zijn ‘sell order’ worden uitgevoerd (bitcoin verkopen). Exchanges komen in alle vormen en maten, van miljardenbedrijven tot kleintjes die zich richten op specifieke coins. Doe onderzoek voordat jij je aanmeld bij een bepaalde Exchange of deze betrouwbaar is. In Europa zijn de bekendste Bitvavo, Coinbase en Binance. Zie ook onze favoriete cryptocurrency exchanges.

Timing

Bij de aankoop van Bitcoin en Cryptocurrencies draait alles om timing. Dit kan gaan om daytrading, medium of long term. Hierbij maak je dus onderscheid op uren, weken, maanden of zelfs jaren. Iedere techniek vergt een ander soort analyse. Wanneer je daytrade zul je kijken naar enkele tientjes verschil, waar je bij long-term vaak kijkt naar duizenden euro’s. Zo kan de waarde van Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen dagen tientallen procenten stijgen of dalen. De volatiliteit is door de jaren heen iets omlaag gegaan, maar kan nog steeds flink op en neer schieten. Om te voorkomen dat je een miskoop begaat kan het verstandig zijn om te kopen via ‘dollar-cost-average’. Hierbij koop je niet alles in 1 keer, maar koop je kleinere stukjes over een langere periode.

Uiteraard is het achteraf makkelijk praten. Als je van te voren had geweten dat de Bitcoin omhoog zou gaan had iedereen vorig jaar gekocht. Maar ook zonder de toekomst te weten kun je kijken naar natuurlijke fluctuaties binnen de munt. Probeer je te verdiepen in de koersbewegingen en zet op die manier goede limit orders die automatisch kopen en verkopen bij de gewenste koers.

Limit orders

Wanneer je bitcoin via een exchange koopt kun je kiezen tussen buy orders en buy-limit orders. Bij een buy order wordt jouw aankoop direct uitgevoerd tegen de dan geldende marktwaarde. Bij een buy-limit order stel jij in tegen welk bedrag jij jouw Bitcoin wilt kopen. Door deze limit order handig neer te zetten kun je voordeel halen uit de koersbewegingen. Zet jouw limit order bijvoorbeeld 50 euro onder de huidige marktwaarde om te kopen op een uitschieter naar onderen.

Vergelijke verschillende exchanges

Bitcoin is een digitale currency, en de waarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Die vraag en aanbod is niet overal gelijk, en kan soms voor flinke prijsverschillen zorgen. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende exchanges te vergelijken en kijken waar jij Bitcoin het goedkoopste kunt inkopen. Meestal is het verschil maar enkele euro’s, soms is het enkele tientjes en in een uitzonderlijk geval is het enkele honderden euro’s goedkoper.

Wanneer jij een paspoort hebt buiten Nederland kun je soms nog extra voordeel behalen door te kopen op exchanges uit bepaalde landen. Noord Korea en Zuid Afrika staan bekend om hun hoge Bitcoin prijzen. Zo kan jij dus bijvoorbeeld bij Coinbase kopen, en dan in een ander land verkopen. Dit kan echter alleen als je een paspoort hebt van beide landen. Er zijn vele van deze voorbeelden.

Soms kan het ook zijn dat de prijs door andere factoren wordt beïnvloed. Een exchange kan goedkoper zijn dan de ander, soms door allerlei technische redenen. Orders werden vaak niet of te laat uitgevoerd, waardoor het platform niet betrouwbaar was. Dit veroorzaakte ervoor dat mensen minder ervoor wilden betalen en dit zag je terug in de prijs. Wanneer jij geduld en focus hebt kun je van dergelijke situaties gebruik maken.

Dit is geen financieel advies. Doe altijd je eigen onderzoek.

Bitcoin Kopen - Tips en advies bij kopen van Bitcoin en Cryptocurrencies (2024)
Top Articles
Log in or sign up to view
Enbridge Stock Forecast: up to 40.976 USD! - ENB Stock Price Prediction, Long-Term & Short-Term Share Revenue Prognosis with Smart Technical Analysis
3 Tick Granite Osrs
Calvert Er Wait Time
Tiny Tina Deadshot Build
Arkansas Gazette Sudoku
South Park Season 26 Kisscartoon
La connexion à Mon Compte
Flixtor The Meg
Call Follower Osrs
Noaa Swell Forecast
Kent And Pelczar Obituaries
Xrarse
Ou Class Nav
Local Dog Boarding Kennels Near Me
Worcester On Craigslist
Who called you from 6466062860 (+16466062860) ?
Craigslist Farm And Garden Cincinnati Ohio
Nhl Wikia
Labby Memorial Funeral Homes Leesville Obituaries
Reviews over Supersaver - Opiness - Spreekt uit ervaring
Cookie Clicker Advanced Method Unblocked
The best brunch spots in Berlin
Trivago Myrtle Beach Hotels
D2L Brightspace Clc
Wsbtv Fish And Game Report
Labcorp.leavepro.com
John Deere 44 Snowblower Parts Manual
Www Mydocbill Rada
Tripcheck Oregon Map
Ff14 Laws Order
2430 Research Parkway
Frommer's Belgium, Holland and Luxembourg (Frommer's Complete Guides) - PDF Free Download
60 Second Burger Run Unblocked
How to Use Craigslist (with Pictures) - wikiHow
Daily Journal Obituary Kankakee
Asian Grocery Williamsburg Va
Dr Adj Redist Cadv Prin Amex Charge
Craigslist Pa Altoona
All Obituaries | Sneath Strilchuk Funeral Services | Funeral Home Roblin Dauphin Ste Rose McCreary MB
Nail Salon Open On Monday Near Me
Traumasoft Butler
Costco Gas Foster City
Content Page
6576771660
Germany’s intensely private and immensely wealthy Reimann family
116 Cubic Inches To Cc
Ewwwww Gif
Epower Raley's
Vt Craiglist
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Emmi-Sellers
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6212

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.