Bitcoin koers daalt, dus hoe handel je als de Bitcoin verliest? (2024)

Bitcoin koers daalt, dus hoe handel je als de Bitcoin verliest? (1)
FOMO is jouw grootste valkuil. Pas daarvoor op!

Er zijn in de wereld van Bitcoin ongeveer twee maal zoveel experts als beleggers. Het vreemde is dat deze experts de ene na de andere misser maken en toch als experts gezien blijven worden. We konden er dus op wachten dat, toen de koers van de Bitcoin eerder deze week de lucht in spoot, men direct weer over enorme koersdoelen van $ 100.000,- of meer begon te praten. Dat is best opmerkelijk, want de markt ging al 16 maanden naar beneden en pas 2 dagen omhoog.

Vanochtend zagen we de koersen stagneren en vanmiddag werd het in korte tijd akelig rood. Ook op dit moment (4 april rond 19.45 uur) staan de live koersen bijna allemaal in de min. Zo verliest de Bitcoin (BTC) al 3% ten opzichte van hetzelfde tijdstip gisteren. Het broertje Bitcoin Cash (BCH) verliest zelfs al 11,4%. Het vermoeden dat de Bitcoin door een gerichte actie van een beperkt aantal Aziatische investeerders omhoog is geholpen wordt steeds sterker. Nu de markt die beweging niet blijft volgen is het de vraag wat er gaat gebeuren. Pompen zij opnieuw een flink bedrag in de markt om de koers weer omhoog te helpen of nemen zij hun winst en trekken zij hun geld uit de markt? In het eerste geval heb je er goede kans van dat de koersen morgen weer omhoog schieten. In het tweede geval kan de koers wel eens veel sneller dalen dan dat ze deze week gestegen is. Dit laat de ‘gemiddelde’ crypto-investeerder de vraag: ‘Wat nu?’

Als ik dat zeker zou weten zou ik waarschijnlijk al sinds eind 2017 met een zeer vervroegd pensioen zijn gegaan. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen en is er één ding wat je zeker niet moet doen. Laat ik daarmee beginnen. Waar je erg voor uit moet kijken is het begrip FOMO. In goed Nederlands: the Fear of Missing Out, ofwel de angst om de boot te missen en te vroeg uit te stappen of te laat in te stappen. Dit kun je oplossen door heel eerlijk en rationeel tegen jezelf te zijn. Stel jezelf de vragen die je ook zou stellen als je een auto gaat kopen. Waarom koop ik deze munt en niet een van die meer dan 200 anderen? (Waarbij het antwoord niet is ‘omdat ik morgen miljonair wil zijn’). Wat zijn de eigenschappen van deze munt en hoe kunnen die waarde opleveren? Kan ik het geld dat ik wil investeren wel missen? Wat is mijn maximale aankoopprijs en wat is de prijs waarop ik weer wil verkopen? (Welke restwaarde heeft die iets duurdere Mercedes ten opzichte van de Fiat?) Hoe lang wil ik beleggen? Je gaat uiteraard anders beleggen wanneer je volgende maand een zakcentje wilt dan wanneer je over 3 jaar een vakantiehuisje wilt kopen.

Wanneer je die doelen en grenzen voor jezelf hebt opgesteld ga je al veel rationeler handelen. Wees daarbij gerust. Er zal haast altijd een munt zijn die betere resultaten haalt dan de jouwe. Je zal ook altijd net te vroeg of net te laat verkopen om het onderste uit de kan te halen. Aan de andere kant valt het deksel niet op je neus als je voor jezelf verstandig handelt.

Dan is de vraag wat je wel moet doen als de koers ineens sterk verandert. Als je ziet dat de koers, zoals nu omslaat en je hebt het punt bereikt waarop je winst wilt nemen kun je het beste even rust nemen. Je kunt jouw cryptomunten dan verkopen of verhandelen voor zogenoemde stable-coins. Deze stable-coins worden gedekt door een tegenwaarde. Zo zijn er cryptomunten die voor elke gekochte munt een dollar of een gram goud inkopen. Zo weet je zeker dat die munt in ieder geval de waarde van die dollar of dat gram goud houdt. Dat is niet populair in tijden van koersstijging, maar wel effectief om even de kat uit de boom te kijken wanneer de koers daalt. Je kunt natuurlijk ook de cryptomunten die je hebt verkopen en het geld even opzij zetten tot je weer in wilt stappen.

Voor beleggers die weten hoe ze cryptomunten moeten waarderen en weten waar de cryptomunten voor staan kun je ook kiezen om jouw beleggingen om te zetten in investeringen in cryptomunten die gekoppeld zijn aan andere producten of diensten. Zo weet je dat de munten hun waarde houden als de diensten of producten in trek zijn. Kortom, genoeg mogelijkheden om jouw rendement te houden als de markt daalt. Zoals altijd geld dat ik je alleen probeer wat informatie te geven die je kunt betrekken bij jouw eigen onderzoek en beslissingen. Ik blijf de live-koersen in ieder geval volgen.

Bitcoin koers daalt, dus hoe handel je als de Bitcoin verliest? (2024)

FAQs

Wat gebeurt er als alle bitcoins Gemined zijn? ›

Wat gebeurt er als alle 21 miljoen bitcoins zijn gemined? Wanneer het maximale aantal van 21 miljoen bitcoins is bereikt ontvangen gebruikers niet langer nieuwe bitcoins om blocks te verifiëren.

Wat gebeurt er als Bitcoin halveert? ›

Het halveren van Bitcoin zet miners aan om het energieverbruik te optimaliseren en de hashkracht te verhogen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en levensvatbaarheid op lange termijn van het Bitcoin-ecosysteem.

Kan Bitcoin naar 0 gaan? ›

De waarde van Bitcoin kan dus snel stijgen, maar ook snel dalen. Hoewel dalingen zeker mogelijk zijn en voorkomen, blijft de kans dat Bitcoin hierdoor naar 0 gaat in theorie echter vrij klein.

Hoeveel kost een Bitcoin 2024? ›

Bitcoin koers verwachting op de lange termijn
JaarMinimum prijsGemiddelde prijs
2024€ 50.958,15€ 118.220,42
2025€ 121.912,58€ 133.090,86
2026€ 167.101,12€ 204.940,93
2027€ 218.099,10€ 251.586,32
6 more rows
3 days ago

Zal Bitcoin ooit verdwijnen? ›

De toekomst van crypto's is onzeker, maar ze zullen niet verdwijnen. Cryptomarkten veranderen, en de regulering gaat mee met die veranderingen, maar komt altijd later.

Wat als de laatste Bitcoin Gemined is? ›

Wanneer wordt de laatste Bitcoin gemined? Ongeveer elke tien minuten ontdekken Bitcoin miners een nieuw block. Hiermee wordt een cryptografische puzzel opgelost waarmee de succesvolle miners het nieuw ontdekte block aan de blockchain toevoegen.

Hoeveel wordt Bitcoin waard 2025? ›

In juli 2025 wordt verwacht dat de koers van Bitcoin Cash richting de € 1.007,60 zal gaan. De voorspelling van de analisten is dat de prijs in december 2025 een prijs zal aantikken van ongeveer € 1.218,94.

Wat is de beste tijd om crypto te kopen? ›

Aangezien de prijzen van sommige coins waarschijnlijk op hun laagste punt zijn na een weekend met weinig handelsactiviteit, is volgens sommige experts maandag of donderdag de beste tijd van de week om cryptocurrency te kopen.

Wat is Halving Bitcoin 2024? ›

In eenvoudige bewoordingen verwijst de halvering van de Bitcoin (BTC) naar de gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt waarbij het minen van nieuwe munten wordt beïnvloed en de nieuwe Bitcoin-productie wordt gehalveerd.

Is het slim om te investeren in bitcoin? ›

De Autoriteit Financiële Markten raadt consumenten in ieder geval af om te beleggen in bitcoins. Wanneer u toch in bitcoin wil beleggen, is het belangrijk dat u alleen geld inlegt dat u niet nodig heeft.

Welke crypto gaat knallen in 2024? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
CoinVerwachting juli 2024Verwachting december 2024
1. Ethereum€ 2.694,43€ 6.524,72
2. Solana€ 117,87€ 292,94
3. Decentraland€ 0,3700€ 0,9200
4. Polygon€ 0,5800€ 1,44
6 more rows

Is investeren in crypto nog verstandig? ›

De koers van cryptovaluta kan hard stijgen waardoor je een hoog rendement behaalt. Maar wees je bewust van de hoge risico's. Investeer alleen met geld dat je echt kunt missen. En beleg maximaal een paar procent van het vermogen dat je voor beleggen beschikbaar hebt in crypto.

Welke crypto gaat stijgen 2025? ›

Actuele crypto koers verwachtingen 2024 tot 2030
Overzicht crypto koersen korte en lange termijn
Crypto2024 Prognose2025 Prognose
Dogeverse+413.56 %+620.34 %
Slothana+120 %+195 %
99Bitcoins+565 %+1017 %
12 more rows

Welke crypto zal stijgen? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum (ETH) € 6.639,18. € 11.217,05.
  • Cosmos (ATOM) € 17,38. € 29,51.
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00004920. € 0,00008330.
  • Cardano (ADA) € 0,9800. € 1,66.
  • Polygon (MATIC) € 1,50. € 2,46.
  • Solana (SOL) € 297,96. € 492,55.
  • Chiliz (CHZ) € 0,2300. € 0,3800.
  • Ripple (XRP) € 1,07. € 1,78.

Kan Bitcoin naar 1 miljoen? ›

Hoewel de weg naar $1 miljoen per bitcoin lang en moeizaam lijkt, is dit volgens Wood zeker niet onhaalbaar. Dit heeft alles te maken met de schaarste van bitcoin.

Hoeveel bitcoins kunnen er nog Gemined worden? ›

Momenteel zijn er ongeveer 17 miljoen bitcoin gemined. Geschat wordt dat er tegen 2140 zullen 21 miljoen bitcoin zullen zijn wat het eindige bedrag is dat is toegestaan in het systeem. Dus, hoe kom je aan bitcoin? Er zijn meerdere manieren voor een individu om bitcoin te verkrijgen.

Hoeveel bitcoins zijn er verloren gegaan? ›

Naar schatting van Chainalysis zijn er inmiddels ruim 3,5 miljoen bitcoins voor altijd verloren. Waarschijnlijk zullen deze munten nooit meer terugkeren naar de markt. Al jaren zijn deze munten niet meer verplaatst, en daarom worden ze verloren gewaand.

Kan de Bitcoin opraken? ›

De beschikbare hoeveelheid bitcoins op exchanges zal dus niet volledig opraken. Wel kan het zijn dat er steeds minder bitcoins beschikbaar zijn en dat men steeds hogere prijzen moet betalen voor een steeds kleinere resterende hoeveelheid.

Waarom zijn er maar 21 miljoen bitcoins? ›

Deze 21 miljoen komt vandaan bij de combinatie van de blocktijd van ~10 minuten en de afnemende uitgifte (en toenemende schaarste) van Bitcoin.

Top Articles
It’s Not Too Late to Claim the Employee Retention Credit
“Jackie”: The true story of First Lady Jacqueline Kennedy, JFK and Emperor Haile Selassie of Ethiopia that Hollywood will not show you.
Ups Stores Near
Access-A-Ride – ACCESS NYC
Apex Rank Leaderboard
Triumph Speed Twin 2025 e Speed Twin RS, nelle concessionarie da gennaio 2025 - News - Moto.it
Fototour verlassener Fliegerhorst Schönwald [Lost Place Brandenburg]
Vocabulario A Level 2 Pp 36 40 Answers Key
Corporate Homepage | Publix Super Markets
Hello Alice Business Credit Card Limit Hard Pull
World of White Sturgeon Caviar: Origins, Taste & Culinary Uses
Iron Drop Cafe
W303 Tarkov
Hope Swinimer Net Worth
Shemal Cartoon
Miss America Voy Forum
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Inevitable Claymore Wow
Operation Cleanup Schedule Fresno Ca
Price Of Gas At Sam's
Chastity Brainwash
Virginia New Year's Millionaire Raffle 2022
Inter-Tech IM-2 Expander/SAMA IM01 Pro
Daylight Matt And Kim Lyrics
Jbf Wichita Falls
Apply for a credit card
MLB power rankings: Red-hot Chicago Cubs power into September, NL wild-card race
Masterkyngmash
Pasco Telestaff
Sec Baseball Tournament Score
How to Watch Every NFL Football Game on a Streaming Service
Disputes over ESPN, Disney and DirecTV go to the heart of TV's existential problems
2015 Kia Soul Serpentine Belt Diagram
Rgb Bird Flop
L'alternativa - co*cktail Bar On The Pier
Autopsy, Grave Rating, and Corpse Guide in Graveyard Keeper
Moxfield Deck Builder
Muma Eric Rice San Mateo
Laurin Funeral Home | Buried In Work
The Best Restaurants in Dublin - The MICHELIN Guide
craigslist | michigan
Bones And All Showtimes Near Johnstown Movieplex
Shuaiby Kill Twitter
Anguilla Forum Tripadvisor
התחבר/י או הירשם/הירשמי כדי לראות.
Updates on removal of DePaul encampment | Press Releases | News | Newsroom
Discover Things To Do In Lubbock
Southwest Airlines Departures Atlanta
Kjccc Sports
Www.homedepot .Com
BYU Football: Instant Observations From Blowout Win At Wyoming
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6239

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.