Beste broker voor een beginnende belegger (2024)

Beste broker voor een beginnende belegger (1)

Beste broker voor een beginnende belegger (2)

Beste broker kiezen

Wat is de beste broker voor een beginnende belegger? Om die vraag te beantwoorden, moeten we naar twee dingen kijken: een goed, mobiel handelsplatform en lage tarieven. Een goede broker voor beginners moet een degelijke service bieden en het moet betaalbaar voor u zijn om te beleggen. Daarnaast spelen andere factoren een rol. Deze bespreken we in dit artikel.

Leeshier meer over de risico’s die bij beleggen komen kijken.

Hoe vind u de beste broker voor een beginnende belegger?

Als beginnende belegger is het cruciaal dat u zich inleest en informeert. U dient te weten hoe de beurs werkt, welke risico’s gepaard gaan met welke beleggingsinstrumenten en u moet wetenwelke broker het best bij u past.

Beste broker voor een beginnende belegger (3)

Een goede online broker voor beginners heeft de volgende kenmerken:

  • Een gratiseffectenrekening, ofwel oefenaccount: U moet kunnen oefenen met beleggen voordat u echt gaat handelen.
  • Voldoende educatief materiaal: De broker moet educatief materiaal aanbieden, zoals webinars, boeken, video’s, seminars, marktonderzoek, tutorials en cursussen.
  • Gebruiksgemak: Het moet makkelijk zijn om een effectenrekening te openen en geld te storten.

DEGIRO: gebruiksvriendelijk beleggen tegen lage tarieven

DEGIRO: gebruiksvriendelijk beleggen tegen lage tarieven

Het gebruiksvriendelijke platform en de lage kosten van DEGIRO bieden een geschikte instapmogelijkheid voor beginnende of basic beleggers. Open een account en start nu bij DEGIRO!

Beste broker voor een beginnende belegger (4)

Beste broker voor een beginnende belegger (5)

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Lees review

Alle brokers vergelijken

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Als beginnende belegger zijn educatie, gebruiksgemak en marktonderzoek het belangrijkst. Als u niet over de juiste middelen beschikt om uzelf te informeren, is de kans klein dat u zelfstandig succes boekt met beleggen.

Wilt u zeker weten welke online broker het best bij u past? Vergelijk dan de diverse online brokers en banken met onze diepgaandeVergelijker.

Wat zijn online brokers?

Brokers zijn mensen of bedrijven met een vergunning om aandelen en andere effecten te kopen en te verkopen op de beurs. Vroeger werd dit enkel uitgevoerd via telefoon, maar tegenwoordig gebeurt dit online.

Doordat het beleggen online plaatsvindt, gaan de transacties veel sneller dan per telefoon. We hebben het daarbij over enkele seconden. Hierdoor zijn de kosten van het beleggen flink omlaag gegaan.

Meer weten over online brokers en het verschil met grootbanken? Bekijk danhier ons artikel over brokers en banken.

Beste broker voor een beginnende belegger (6)

Vormen van beleggen

Tot nu toe zijn we ervan uitgegaan dat u zelf wilt gaan beleggen. Maar uiteraard kunt u ook een adviseur in de arm nemen of beleggen in een beleggingsfonds. Er zijn drie opties voor beleggen:

  • Zelf beleggen: U stelt zelf uw portefeuille samen.
  • Beleggingsfondsen: U koopt aandelen of obligaties aan in een fonds. Uw ingelegde kapitaal wordt beheerd door een manager. Hieraan hangen hogere kosten dan bij zelf beleggen.
  • Vermogensbeheer: Dit is de meest kostbare vorm van beleggen, waarbij een professionele belegger uw inleg beheert en direct contact met u onderhoudt.

Beste broker voor een beginnende belegger (7)

Beste broker voor een beginnende belegger

Van alle brokers zijn DEGIRO en BinckBank twee van de beste brokers voor een beginnende belegger. Dit komt omdat ze de laagste tarieven bieden, een gebruiksvriendelijk platform hebben en een web- en mobiel platform bieden. BinkBank biedt zelfs 200 euro aan gratis transactietegoed.

Bij beide brokers is het openen van een rekening gratis (dit geldt voor de meeste brokers). Bij DeGiro is de minimale inleg slechts 0,01 euro en bij BinckBank is dat 1 euro.

Behalve DeGiro en BinckBank zijn er tal van andere goede online brokers. Hier volgen er nog drie:

  • Bolero: Gratis rekening en geen bewaarloon, online opleidingen en events.
  • LYNX: Optie voor zelf beleggen, minimale inleg 3000 euro, gratis e-book met tips voor beleggen.
  • MEXEM: Optie voor zelf beleggen, minimale inleg 0,01 euro, gratis informatiepakket en een van de goedkopere brokers voor Nederlandse aandelen.

DEGIRO: gebruiksvriendelijk beleggen tegen lage tarieven

DEGIRO: gebruiksvriendelijk beleggen tegen lage tarieven

Het gebruiksvriendelijke platform en de lage kosten van DEGIRO bieden een geschikte instapmogelijkheid voor beginnende of basic beleggers. Open een account en start nu bij DEGIRO!

Beste broker voor een beginnende belegger (8)

Beste broker voor een beginnende belegger (9)

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Lees review

Alle brokers vergelijken

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Hoe opent u een effectenrekening

Om online te kunnen beleggen, moet u een effectenrekening openen bij een online broker. Gebruik onzeVergelijkerom debeste brokerte vinden die bij uw financiële situatie en beleggingsgedrag past. Daarvoor dient u de volgende vragen te beantwoorden.

  • Besluit waarin u wilt beleggen: Wilt u beleggen in aandelen, opties, ETF’s, beleggingsfondsen, obligaties of grondstoffen? Hoewel u bij alle online brokers in aandelen en opties kunt beleggen, bieden ze niet allemaal aan om ook in beleggingsfondsen of obligaties te beleggen.
  • Bepaal welke tools belangrijk zijn: Welke brokers bieden de tools die u nodig heeft om succesvol te beleggen? Lees daarvoor beoordelingen over verschillende brokers, zodat u een idee krijgt welke broker de favoriet is van de meeste mensen.
  • Vergelijk de kosten tussen brokers: Als u eenmaal een aantal brokers heeft gevonden die de tools bieden die u nodig heeft, is het belangrijk om de handelstarieven te vergelijken. Hieronder vallen transactiekosten. Dit zijn de kosten die u betaalt aan een makelaar om effecten te kopen en te verkopen.

Beste broker voor een beginnende belegger (10)

  • Vul een online aanvraag in: Heeft u een broker uitgekozen? Dan moet u een aanvraag indienen om een effectenrekening te openen. Het aanmelden kan online of via een mobiele app en kost slechts een paar minuten. Om een rekening te openen, moet u informatie over uzelf invoeren (naam, adres, persoonlijke gegevens), evenals uw bankgegevens als u direct na het indienen van uw aanvraag aan de slag wilt gaan.
  • Geld op uw rekening storten: Zodra uw online aanvraag is goedgekeurd, vraagt uw online broker u om uw bankgegevens in te voeren voor een eerste storting. Soms neemt dit een aantal werkdagen in beslag. Maar wanneer het eenmaal op uw rekening staat, bent u klaar om te gaan beleggen en transacties uit te voeren.

Meer lezen over beleggen voor beginners

  • Weet u niet zeker hoe u een goede portefeuille opbouwt? Leesons artikel met tips voor het opbouwen van een sterke portefeuille.
  • Maakt u zich zorgen over veiligheid? Leesmeer over hoe veilig uw geld is bij verschillende brokers.
  • Geïnteresseerd in periodiek beleggen? Bekijkhier de voor- en nadelen.

Ga nu aan de slag met onze Vergelijker

De juiste effectenrekening is veel meer dan alleen een platform voor het plaatsen van transacties. Het helpt u bij het opbouwen van een stevige beleggingsbasis, waarbij het functioneert als onderwijzer, adviseur en beleggingsanalist. Naarmate uw vaardigheden en strategie zich ontwikkelen, groeit het platform met u mee. Het is in die zin een levenslange partner van uw beleggingsportefeuille.

Bent u na het lezen van dit artikel zover om uw effectenrekening te openen en te beginnen met beleggen? Gebruik dan nu onzeVergelijkerom uw ideale online broker te vinden.

Beste broker voor een beginnende belegger (11)

Deel deze blog via:

Andere tips voor u als belegger:

07/06/2023

Tarieven

10 minuten

DEGIRO Kernselectie: Alles wat u erover moet weten!

In dit artikel leest u alles de DEGIRO Kernselectie!

Deze blog lezen

02/05/2023

Tarieven

6 minuten

DEGIRO kosten: nieuwe tarieven vanaf 15 mei 2023

In dit artikel leest u alles over de tariefverhogingen van DEGIRO die ingaan op...

Deze blog lezen

29/03/2023

Tarieven

6 minuten

BUX Zero verhoogt tarieven

In dit artikel leest u over de tariefveranderingen van BUX Zero.

Deze blog lezen

Beste broker voor een beginnende belegger (2024)

FAQs

Beste broker voor een beginnende belegger? ›

Van alle brokers zijn DEGIRO en BinckBank twee van de beste brokers voor een beginnende belegger. Dit komt omdat ze de laagste tarieven bieden, een gebruiksvriendelijk platform hebben en een web- en mobiel platform bieden.

Welke broker voor beginners? ›

Van alle brokers zijn DEGIRO en BinckBank twee van de beste brokers voor een beginnende belegger. Dit komt omdat ze de laagste tarieven bieden, een gebruiksvriendelijk platform hebben en een web- en mobiel platform bieden.

Wat is de beste broker om te beleggen? ›

Broker van het Jaar 2023

"DEGIRO is ook dit jaar weer tot beste online broker verkozen. De Nederlandse broker kreeg de hoogste scores in de categorieën Veiligheid, Provisies & Kosten, Producten & Markten, Belastingbeheer en Gebruiksgemak."

Waar kan ik het beste een beleggingsrekening openen? ›

Zelfstandige beleggers vinden bij ABN AMRO en Rabobank de beste beleggingsrekening. Voor consumenten die de bank laten beleggen biedt Rabobank de beste beleggingsrekening. Dat blijkt uit het Special Item Beleggingsrekeningen van financieel onderzoeksbureau MoneyView.

Wat zijn de beste beleggingsapps? ›

Beste beleggingsapps vergelijken
  • DEGIRO. 8 (onze review) ...
  • eToro. 7.5 (onze review) ...
  • Freedom24. 7.5 (onze review) ...
  • Saxo. 8 (onze review) ...
  • Easybroker. 7.5 (onze review) ...
  • Bux Zero. 7 (onze review) ...
  • Peaks. 8.2 (185 reviews) ...
  • Brand New Day. 8 (273 reviews)

Wat zijn de beste aandelen voor 2024? ›

De Top 10 aandelen van 2024-H1 op basis data Sustainalytics
AandeelMilieuGovernance
Applied Materials3,84,7
ASM International3,82,7
ASML3,32,4
Lam Research Corporation4,33,8
6 more rows
Jul 21, 2024

Kan je beleggen zonder broker? ›

Je kunt niet direct zelf op de beurs beleggen; daarvoor heb je een bank of broker nodig. Gelukkig open je gemakkelijk via internet een beleggersrekening. Maar let wel op de kosten. Per bank of broker kunnen de kosten sterk uiteenlopen.

Waar kun je het beste in beleggen als beginner? ›

Waar kun je het beste in beleggen als beginner? Als beginnend belegger kun je het beste kiezen voor beleggingsfondsen of ETF's. Dit zijn mandjes van soms wel honderden verschillende aandelen, waardoor je vermogen in één keer goed gespreid is.

Is DEGIRO beter dan Bolero? ›

Bolero is duurder dan DEGIRO voor de meeste transacties. Maar hun grootste voordeel is dat ze de Belgische belastingen voor je inhouden en aangeven. Dit zijn de Reynders-taks, de dividendbelasting en de beurstaks (TOB). DEGIRO zorgt alleen voor de beurstaks.

Hoe kan ik het best beginnen met beleggen? ›

Tips voor beginnende beleggers:
  1. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. ...
  2. Beleg alleen als je weet wat de risico's zijn en dat je deze kunt dragen.
  3. Wees bewust van de kosten die beleggen met zich meebrengt. ...
  4. Beleggen is meer dan alleen geld inleggen. ...
  5. Kies de manier die bij je past.

Heeft het zin om met kleine bedragen te beleggen? ›

Absoluut, met kleine bedragen beleggen heeft zin. Door regelmatig kleine bedragen te investeren en deze op lange termijn te laten groeien, kun je een aanzienlijk vermogen opbouwen dankzij de kracht van samengestelde rente.

Is Degiro betrouwbaar? ›

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. Als je bij ons belegt, kun je erop vertrouwen dat je beleggingen en geld veilig zijn.

Waar kan je het beste beheerd beleggen? ›

Nationale-Nederlanden heeft met Beheerd Beleggen voor het vijfde jaar op rij de Cashcow Award voor 'Beste online vermogensbeheerder' gewonnen! De Cashcow Award is een initiatief van Cash magazine, cashcow.nl en beleggersclub Bull Up.

Wat is het beste beleggingsplatform voor beginners? ›

DeGiro is uitstekend voor de particuliere belegger. Een beginnende belegger kan er uitstekend een portefeuille opbouwen vanwege de lage transactiekosten en de gebruiksvriendelijkheid. Als je wil beginnen met beleggen dan zou het dus kunnen dat dit het beste platform om te beleggen is voor jou.

Wat is de beste broker voor aandelen? ›

Uitgeroepen tot beste broker van Nederland
Onafhankelijke uitgeverAwardEinduitslag
IEXWinnaar Gouden Stier/ Beste Broker1e
Beleggers BelangenBeste Broker1e
Broker WahlFutures Broker Of The Year2e
HandelsblattBest Online Broker1e
2 more rows

Welke broker heeft de laagste kosten? ›

De goedkoopste broker in Nederland is momenteel AvaTrade bekend om lage kosten voor aandelen- en ETF handel. Deze broker combineert lage kosten met een groot aanbod aan handelsopties, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginnende als ervaren beleggers die kosten willen besparen.

Welke brokers zijn betrouwbaar? ›

Uitgeroepen tot beste broker van Nederland
Onafhankelijke uitgeverAwardEinduitslag
Beleggers BelangenBeste Broker1e
BankshopperBeste Broker2e
BankingCheck.deBest Online Broker1e
Broker WahlFutures Broker Of The Year3e
1 more row

Hoe kies je een broker? ›

Voordat je een broker kiest, moet je je goed inlezen in wat die voor- en nadelen zijn. Punten waar je onder andere een broker op kan beoordelen zijn kosten, beleggingsmogelijkheden, een eventuele Nederlandstalige klantenservice, veiligheid en gebruiksgemak.

Welke broker is het beste voor ETF's? ›

De beste broker voor ETF-handel op basis van onze huidige ranglijst is DEGIRO. Andere top ETF-makelaars op onze lijst zijn Interactive Brokers en Saxo.

Wat is de beste broker voor daytraden? ›

Vergelijk de beste brokers voor daytrading
RankingBrokerPayPal
1.AvatradeJa
2.PrimeXBTJa
3.PepperstoneJa
4.eToroJa
1 more row
Jul 24, 2024

Top Articles
Dismissal: your rights
Mortgage Note: What It Is and How It Works
Ffxiv Act Plugin
Calvert Er Wait Time
Nybe Business Id
How To Fix Epson Printer Error Code 0x9e
What is Mercantilism?
Tabc On The Fly Final Exam Answers
What to Do For Dog Upset Stomach
Don Wallence Auto Sales Vehicles
La connexion à Mon Compte
Autobell Car Wash Hickory Reviews
Melfme
Walgreens Alma School And Dynamite
Call of Duty: NEXT Event Intel, How to Watch, and Tune In Rewards
Learn How to Use X (formerly Twitter) in 15 Minutes or Less
Tugboat Information
Aries Auhsd
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Ukraine-Russia war: Latest updates
Taylor Swift Seating Chart Nashville
1Win - инновационное онлайн-казино и букмекерская контора
Marion County Wv Tax Maps
ᐅ Bosch Aero Twin A 863 S Scheibenwischer
Skyward Login Jennings County
Prestige Home Designs By American Furniture Galleries
Alfie Liebel
O'Reilly Auto Parts - Mathis, TX - Nextdoor
Routing Number For Radiant Credit Union
Sandals Travel Agent Login
Ardie From Something Was Wrong Podcast
Frank Vascellaro
In hunt for cartel hitmen, Texas Ranger's biggest obstacle may be the border itself (2024)
10 Best Quotes From Venom (2018)
Vip Lounge Odu
Jeep Cherokee For Sale By Owner Craigslist
Eaccess Kankakee
Gr86 Forums
Pokemmo Level Caps
Junior / medior handhaver openbare ruimte (BOA) - Gemeente Leiden
Gold Nugget at the Golden Nugget
Сталь aisi 310s российский аналог
Academy Sports New Bern Nc Coupons
Craigslist Odessa Midland Texas
Locate phone number
Exam With A Social Studies Section Crossword
Love Words Starting with P (With Definition)
St Vrain Schoology
Streameast Io Soccer
F9 2385
Game Like Tales Of Androgyny
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6020

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.