7 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren in 2024 - Finansjaal (2024)

De meeste bedrijven keren dividend uit per kwartaal. Toch kan het zo zijn dat je graag wil beleggen in bedrijven die vaker dividend uitkeren. We bekijken de voordelen en nadelen van bedrijven die maandelijks dividend uitkeren. Daarnaast kijken we naar de zeven beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren.

Inhoud van dit artikel

  1. Samenvatting: aandelen met maandelijks dividend
  2. Aandelen die maandelijks dividend uitkeren
  3. Waarom beleggen in aandelen die maandelijks dividend uitkeren
  4. Nadelen van aandelen die maandelijks dividend uitkeren
  5. Hoe selecteer je maandelijks dividend aandelen?
    • Dividendrendement
    • Dividend payout ratio
    • Verhouding tussen eigen vermogen en schulden
  6. 7 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren
    • 1. Agree Realty – 3,70% dividend
    • 2. Pembina Pipeline – 5,81% dividend
    • 3. Realty Income – 4,40% dividend
    • 4. Gladstone Investment Corp– 6,90% dividend
    • 5. Shaw Communications – 4,23% dividend
    • 6. STAG Industrial – 4,68% dividend
    • 7. Main Street Capital – 6,43% dividend
  7. Conclusie
Ontdek welke broker bij jou past!
Door het grote aanbod van brokers kan het toch lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we een aantal opties voor je op een rij gezet zodat het makkelijker wordt om te kiezen.

Brokers vergelijken

Samenvatting: aandelen met maandelijks dividend

In dit artikel gaan we een aantal aandelen bespreken die maandelijks dividend uitkeren. In de onderstaande tabel kun je een samenvatting vinden van deze aandelen. Verder in dit artikel kun je meer informatie vinden over deze aandelen.

#Dividend
aandeel
Dividend-
rendement
Maandelijks
dividend
Dividend
payout ratio
Debt to
equity ratio
1Agree Realty3,70%0,31%139,90%0,49
2Pembina Pipeline5,81%0,48%95,74%0,76
3Realty Income4,40%0,37%227,18%0,61
4Gladstone Investment Corp6,90%0,58%58,62%0,59
5Shaw Communications4,23%0,35%70,13%0,75
6STAG Industrial4,68%0,39%112,40%0,72
7Main Street Capital6,43%0,54%69,07%0,97

Aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Veel bedrijven keren dividend uit. Op deze manier laten ze de aandeelhouders meeprofiteren van de winst die ze hebben gemaakt. Je kunt het zien als een beloning voor het investeren in het bedrijf. Door regelmatig dividend uit te keren wordt een bedrijf dus ook interessanter voor beleggers. Aandelen die regelmatig dividend uitkeren worden ook wel dividend aandelen genoemd.

Wat is er zo bijzonder aan aandelen die maandelijks dividend uitkeren? Meestal wordt dividend per kwartaal uitgekeerd, soms zelfs een keer in het half jaar. Bij aandelen die maandelijks dividend uitkeren ligt de frequentie van uitbetaling dus veel hoger dan ‘normaal’.

Waarom beleggen in aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Het beleggen in aandelen die maandelijks dividend uitkeren kan een goede manier zijn om een regelmatige cashflow op te bouwen. Dit bijvoorbeeld handig zijn als je wil leven van dividend. Je krijgt dan elke maand een dividenduitkering waar je dan van kunt leven.

Helaas is een maandelijks dividend ETF nog niet beschikbaar in Nederland. Aandelen met maandelijks dividend kunnen dus een goed alternatief zijn.

Daarnaast ben je meer liquide. Dit betekent dat je sneller iets met je geld kunt doen. Wanneer je maandelijks dividend krijgt uitgekeerd kun je het namelijk meteen opnieuw investeren. Hierdoor ben je iets flexibeler.

Nadelen van aandelen die maandelijks dividend uitkeren

Zoals we net hebben gezien ben je wat flexibeler wanneer je maandelijks dividend krijgt uitgekeerd. Je kunt het dan weer opnieuw investeren. Het nadeel hiervan is dat de transactiekosten hoog kunnen zijn. Soms betaal je namelijk een vaste minimale vergoeding voor elke transactie. Wanneer je dit maandelijks doet kan het behoorlijk oplopen.

Het tweede nadeel is dat het maandelijks ontvangen van dividend pas echt handig is wanneer je van je vermogen kunt leven. Voor die tijd heb je het dividend namelijk nodig om je vermogen op te bouwen. Zonder het herbeleggen van dividend kun je namelijk moeilijker profiteren van het rente-op-rente effect.

Hoe selecteer je maandelijks dividend aandelen?

Natuurlijk is de belangrijkste voorwaarden bij het selecteren van een aandeel dat er maandelijks dividend wordt uitgekeerd. Daarnaast kun je ook nog naar verschillende andere financiële kengetallen kijken.

Dividendrendement

Het dividendrendement geeft de verhouding aan tussen het uitgekeerde dividend en de prijs van het aandeel.

Dividend wordt namelijk uitgekeerd per aandeel dat je bezit. Een dividend van €0,20 zegt echter niet zoveel. Je wilt namelijk ook weten wat de prijs is voor een aandeel.

Het is namelijk een groot verschil als je €0,20 dividend krijgt op een aandeel van €4 (5%) ten opzicht van €0,20 op een aandeel van €20 (1%).

Een hoger dividendrendement is dus beter zou je zeggen. Toch kan een té hoog dividendrendement ook een indicatie zijn dat er iets mis is.

Zoals we eerder hebben gezien zorgt een hoog dividend ervoor dat het bedrijf interessant is voor beleggers. Soms keert een bedrijf een (te) hoog dividend uit terwijl ze zich dit eigenlijk niet kunnen veroorloven.

Bovendien is uitonderzoekgebleken dat aandelen het hoogste dividendrendement minder goed presteren dan bedrijven met een iets lager dividendrendement.

Een hoog dividendrendement is dus niet altijd beter.Goede dividendrendementen zijn over het algemeen tussen de 3% en 5%.

Dividend payout ratio

Dedividend payout ratiogeeft aan welk deel van de winst wordt uitgekeerd als dividend. Je kunt deze financiële ratio berekenen aan de hand van de volgende simpele formule:

Dividend payout ratio = uitbetaald dividend / nettowinst

Wat een goede dividend payout ratio is hangt af van verschillende factoren.

Allereerst heeft de sector waarin een bedrijf actief is invloed op wat een normale payout ratio is. Zoals we eerder hebben gezien hebben bedrijven in de energiesector vaak minder ruimte voor groei, en daardoor dus ook een hogere payout ratio.

Wanneer een bedrijf een payout ratio heeft van 100% dan keert het dus meer dividend uit dan dat er winst wordt gemaakt. Dit dividendbeleid is niet vol te houden op de lange termijn.

Over het algemeen is een payout ratio van meer dan 50% hoog. Een bedrijf keert dan meer dan de helft van de winst uit als dividend.

Dit hoeft echter niet altijd slecht te zijn. Een bedrijf zoals Coca-Cola heeft bijvoorbeeld een payout ratio van meer dan 70%. Dit kunnen ze zich echter veroorloven door hun positie als wereldwijde marktleider.

Bovendien zijn veel aandelen die maandelijks dividend uitkeren Real Estate Investement Trusts (REIT). Een van de voorwaarden hiervan is dat 90% van de inkomsten moeten worden uitgekeerd aan aandeelhouders. REITs hebben dus altijd een hoge dividend payout ratio.

Verhouding tussen eigen vermogen en schulden

Deverhouding tussen het eigen vermogen en de schuldenvan een bedrijf (debt-to-equity ratio) kan ook een goed financieel kengetal zijn om naar te kijken bij het selecteren van dividend aandelen.

Debt-to-equity ratio = vreemd vermogen / eigen vermogen

De debt-to-equity ratio is een veelgebruikte schuldratio. Wanneer een bedrijf heel veel schulden heeft dan gaat een deel van de winst in de toekomst naar deze schulden. Dit kan ten koste gaan van de dividenduitkeringen.

Het is natuurlijk lastig om te zeggen wat een goede debt-to-equity ratio is, omdat dit verschilt per type bedrijf. Over het algemeen wordt een debt-to-equity ratio van lager dan 2 echter als goed gezien.

7 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren in 2024 - Finansjaal (1)

7 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren

We laten de zeven beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren zien. In Nederland zijn er geen bedrijven die maandelijks dividend uitkeren. De bedrijven in deze lijst zijn daarom alleen Amerikaans of Canadees.

1. Agree Realty – 3,70% dividend

Agree Realty is een Real Estate Investment Trust (REIT). Zij houden zich bezig met het aankopen en beheren van vastgoed. Ze hebben meer dan 1.300 panden in de Verenigde Staten die ze verhuren aan grote winkelketens.

Het jaarlijkse dividendrendement van dit Amerikaanse dividend aandeel is 3,70% per jaar. In het verleden was dit hoger, maar het aandeel is behoorlijk in waarde gestegen waardoor het dividendrendement iets is gezakt. Per maand krijg je dus zo’n 0,31% dividend.

De dividend payout ratio is 139,9%. Dit is dus behoorlijk hoog. Aangezien Agree Realty een REIT is zal de dividend payout ratio echter altijd hoog zijn. Een van de voorwaarden is namelijk dat minimaal 90% van de winst wordt uitgekeerd als dividend.

De verhouding tussen de schulden en het eigen vermogen ziet er daarnaast prima uit. Met 0,49 is dit zelfs aan de lage kant.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
Agree RealtyADC3,70%139,90%0,49

2. Pembina Pipeline – 5,81% dividend

Pembina Pipeline is een Canadees bedrijf dat de opslag en het transport van olie en gas regelt. Dit doen ze vooral in west Canada. Ze hebben al tientallen jaren een stabiel dividendrendement dat tussen de 4% en 6% ligt. Alleen tijdens de coronacrisis was het dividendrendement wat hoger omdat de aandelenkoers een flinke daling liet zien.

Het dividendrendement is met 5,81% nu nog steeds hoog. Dit komt doordat de koers nog aan het herstellen is. Dit betekent een dividendrendement van 0,48% per maand.

De dividend payout ratio is ook aan de hoge kant, terwijl dit geen REIT is. De dividend payout ratio is 95,74%. De verhouding tussen het eigen vermogen en de schulden is met 0,76 echter prima.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
Pembina PipelinePBA5,81%95,74%0,76

3. Realty Income – 4,40% dividend

Net als Agree Realty is dit ook een real estate investement trust. Realty Income heeft echter wat meer panden. Ze hebben namelijk meer dan 7.000 panden in de Verenigde Staten die ze verhuren aan bekende winkelketens zoals 7-Eleven, Tesco, Walmart en FedEx.

Bij de oprichting van Realty Income was het doel al om maandelijks dividend uit te keren aan de aandeelhouders met de inkomsten van het verhuren van vastgoed. Realty Income heeft al meer dan 50 jaar consistent dividend uitgekeerd én verhoogd. Hiermee behoren ze tot de dividend aristocraten.

Het dividendrendement bij Realty Income ligt is gemiddeld 4,40% per jaar. Dit is ongeveer 0,37% per maand.

De dividend payout ratio is wel erg hoog. Natuurlijk moet deze hoog zijn omdat Realty Income een REIT is, maar 227,18% is niet houdbaar op de lange termijn.

De verhouding tussen het eigen vermogen en de schulden (debt-to-equity ratio) is echter aan de lage kant. Dit betekent dat ze in de toekomst geen grote bedragen richting schulden hoeven te schuiven. Dit kan de payout ratio weer wat ruimte geven.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
Realty IncomeO4,40%227,18%0,61

4. Gladstone Investment Corp– 6,90% dividend

Gladstone Investment Corp is een zogenoemde business development company (BDC) die gevestigd is in de Verenigde Staten. Het bedrijf investeert in kleine en middelgrote bedrijven.

Het dividendrendement van dit bedrijf is met 6,90% per jaar aan de hoge kant. Het maandelijks dividend is 0,58%.

De dividend payout ratio is met 58,62% het laagste van alle bedrijven in dit artikel. Nog steeds is dit over het algemeen wel aan de hoge kant, maar aandelen die maandelijks dividend uitkeren heb blijkbaar een redelijk hoge payout ratio.

De debt-to-equity ratio is met 0,59 ook laag. Er is redelijk veel eigen vermogen ten opzichte van de schulden van Gladstone Investment Corp.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
Gladstone Investment CorpGAIN6,90%58,62%0,59

5. Shaw Communications – 4,23% dividend

Shaw Communications is gevestigd in Canada en richt zich op telefonie, internet en televisie. Het bedrijf is in 1966 opgericht en heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt, onder andere door de grote veranderingen in de markt waarin ze zitten.

In maart 2021 is het bedrijf overgenomen door Rogers voor 26 miljard Amerikaanse Dollar. Als een gevolg hiervan is de aandelenprijs van zo’n $18 naar $26 per aandeel gestegen in een maand tijd.

Hierdoor is het dividendrendement ook een beetje gezakt. Het dividendrendement is nu zo’n 3% per jaar, terwijl het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar op 4,23% ligt. Doordat ze ook het dividend hebben verhoogd rond de overname, is het verschil beperkt gebleven. Het dividendrendement per maand is dus 0,35%.

De dividend payout ratio is met 70,13% is niet erg laag, maar in vergelijking met andere maandelijks dividend aandelen in dit artikel is het wel laag. Daarnaast ziet de debt-to-equity ratio er met 0,75 ook prima uit.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
Shaw CommunicationsSJR4,23%70,13%0,75

6. STAG Industrial – 4,68% dividend

STAG Industrial is een real estate investement trust (REIT) dat zich richt op industriële panden. Hierbij kun je denken aan magazijnen en distributiecentra. Met de toenemende populariteit van e-commerce zal er ook steeds meer vraag komen naar zulke panden.

De afgelopen jaren was het dividendrendement rond de 5% tot 7%. Sinds de coronacrisis is begonnen is het aandeel echter veel in waarde gestegen. Hierdoor is het dividendrendement ook wat gedaald. Het gemiddelde dividendrendement van de laatste vijf jaar is 4,68% per jaar. Dit is zo’n 0,39% per maand.

De dividend payout ratio van dit aandeel dat maandelijks dividend uitkeert is ook behoorlijk hoog, namelijk 112,40%. Met 0,72 is de debt-to-equity ratio echter wel in orde.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
STAG IndustrialSTAG4,68%112,40%0,72

7. Main Street Capital – 6,43% dividend

Main Street Capital is het laatste aandeel met maandelijks dividend dat we benoemen in dit artikel.

Het is een business development company (BDC), net zoals Gladstone Investment Corp die we eerder hebben benoemd.

Het dividendrendement is met 6,43% per jaar best hoog. Dit komt neer op zo’n 0,54% per maand.

De dividend payout ratio is met 69,07% een van de laagste van alle bedrijven in dit artikel. Met een debt-to-equity ratio van 0,97 heeft het bedrijf redelijk wat eigen vermogen ten opzichte van de schulden.

Dividend aandeelTickerDividendrendementDividend payout ratioDebt-to-equity ratio
Main Street CapitalMAIN6,43%69,07%0,97

Conclusie

In dit artikel heb je een aantal voorbeelden gezien van aandelen die maandelijks dividend uitkeren. Veel van deze aandelen hebben een behoorlijk hoge dividend payout ratio. Dit is zeker iets om in de gaten te houden. De debt-to-equity ratio is echter wel goed voor al deze aandelen.

Blijf op de hoogte!

De laatste updates en nieuwe artikelen, direct in je inbox.

Disclaimer

We zijn geen professioneel adviseurs. De informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke mening en ervaring. Dit is een geen enkel geval financieel advies. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt je inleg (deels) verliezen. Dit artikel kan reclame bevatten. Wil je gaan beleggen bij een broker, bekijk dan altijd het prospectus op de website van de betreffende broker.

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te optimaliseren. Je hebt altijd de mogelijkheid om deze uit te schakelen.

instellingenACCEPTEREN

7 beste aandelen die maandelijks dividend uitkeren in 2024 - Finansjaal (2024)
Top Articles
Model beats Wall Street analysts in forecasting business financials
RBC: These are the best tech stocks to own over the next decade
English Bulldog Puppies For Sale Under 1000 In Florida
Katie Pavlich Bikini Photos
Gamevault Agent
Pieology Nutrition Calculator Mobile
Hocus Pocus Showtimes Near Harkins Theatres Yuma Palms 14
Hendersonville (Tennessee) – Travel guide at Wikivoyage
Compare the Samsung Galaxy S24 - 256GB - Cobalt Violet vs Apple iPhone 16 Pro - 128GB - Desert Titanium | AT&T
Vardis Olive Garden (Georgioupolis, Kreta) ✈️ inkl. Flug buchen
Craigslist Dog Kennels For Sale
Things To Do In Atlanta Tomorrow Night
Non Sequitur
Crossword Nexus Solver
How To Cut Eelgrass Grounded
Pac Man Deviantart
Alexander Funeral Home Gallatin Obituaries
Energy Healing Conference Utah
Geometry Review Quiz 5 Answer Key
Hobby Stores Near Me Now
Icivics The Electoral Process Answer Key
Allybearloves
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
Yisd Home Access Center
Pearson Correlation Coefficient
Home
Shadbase Get Out Of Jail
Gina Wilson Angle Addition Postulate
Celina Powell Lil Meech Video: A Controversial Encounter Shakes Social Media - Video Reddit Trend
Walmart Pharmacy Near Me Open
Marquette Gas Prices
A Christmas Horse - Alison Senxation
Ou Football Brainiacs
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Vera Bradley Factory Outlet Sunbury Products
Pixel Combat Unblocked
Movies - EPIC Theatres
Cvs Sport Physicals
Mercedes W204 Belt Diagram
Mia Malkova Bio, Net Worth, Age & More - Magzica
'Conan Exiles' 3.0 Guide: How To Unlock Spells And Sorcery
Teenbeautyfitness
Where Can I Cash A Huntington National Bank Check
Topos De Bolos Engraçados
Sand Castle Parents Guide
Gregory (Five Nights at Freddy's)
Grand Valley State University Library Hours
Hello – Cornerstone Chapel
Stoughton Commuter Rail Schedule
Nfsd Web Portal
Selly Medaline
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6061

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.